Cautare




, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

ForbesForward |
|

Fady Chreih, CEO Regina Maria: E timpul să nu mai gândim în „noi și voi”, în „public și privat”, ci în ce este mai bine de facut pentru români și România

Pentru a preveni o recesiune economică semnificativă, este nevoie, din partea statului român, de o intervenție clară, transparentă și ușor de aplicat pentru toți jucătorii economici din piață, este de părere Fady Chreih, CEO-ul rețelei medicale Regina Maria.
 aboneaza-te
Fady Chreih

Forbes România: Ce decizii de business a luat compania dvs. de la izbucnirea epidemiei de coronavirus?

Au fost destul de multe decizii pe care a trebuit să le iau împreună cu echipa, astfel încât să ne adaptăm rapid la noul mediu social și macroeconomic în care ne aflăm. Este o perioadă în care lucrurile se schimbă rapid și suntem nevoiți să ne adaptăm factorilor externi cu agilitatea și responsabilitatea impuse de o condiție nouă de mediu, însă avem deja multiple scenarii pentru a asigura continuitatea accesului la serviciile medicale.

Pentru noi, rețeaua de sanatate REGINA MARIA, responsabilitate a însemnat, în primul rând, implementarea unor procese riguroase pentru a păstra siguranța personalului medical și a pacienților de care avem grijă, de la regândirea unor circuite de funcâionare a centrelor medicale, triaj și până la asigurarea tuturor materialelor necesare de protecție. Rămânem deschiși în toate orașele, doar ne adaptăm rețeaua pentru o perioadă limitată de timp.

Iar agilitate înseamnă toate măsurile pe care le-am luat și le vom lua în perioada următoare pentru a fi responsabili față de echipa REGINA MARIA, față de abonați și față de toate comunitățile din care facem parte. Măsurile pot să fie și inovații la nivel de business. Așa cum este Clinica Virtuală, un serviciu dezvoltat în timp record de echipele REGINA MARIA, o platformă online care le oferă pacienților posibilitatea de a beneficia de consultații medicale de acasă, oferind cea mai apropiată alternativă de cea clasică. Produsul va fi oferit gratuit abonaților în aceasta perioadă.

Forbes România: Care sunt măsurile pe care compania dvs. le-a luat în sprijinul angajaților de la izbucnirea epidemiei de coronavirus?

Siguranța întregii comunități REGINA MARIA (pacienți, personal medical, colegi, parteneri de business) a fost pe primul loc încă de la început. Toți colegii au fost constant informați cu privire la măsurile de prevenție și igienă necesare din aceasta perioadă și ne-am asigurat că produsele de dezinfecție nu lipsesc din niciun centru, fie el office sau medical.

În unitățile medicale, am luat măsuri suplimentare de identificare și control al riscului de infecție cu coronavirus: facem un triaj riguros al tuturor pacienților, am restricționat accesul tuturor aparținătorilor în spitale, am creat spații speciale pentru izolarea cazurilor suspecte și am implementat protocoale suplimentare de igienă și dezinfecție. De asemenea, medicii și asistentele sunt pregătiți să identifice rapid toate persoanele cu simptome de infecții respiratorii și să izoleze cazurile suspecte de restul pacienților, până la venirea autorităților.

În privința departamentelor operaționale și de suport am implementat sisteme de lucru în funcție de tipologia și nevoile fiecăruia – program de lucru de acasă, eșalonat (în anumite intervale orare) sau combinat, având grija să fim mereu în contact cu partenerii noștri.

Forbes România: Care ar fi măsurile guvernamentale ce ar trebui luate în următoarea perioada de timp pentru atenua efectele negative ale coronavirusului asupra activității din sectorul în care activați?      

În aceasta perioadă, măsurile guvernamentale s-au îndreptat spre prevenție și protejarea sănătății românilor, aceasta este prioritatea acum. Și cu toții avem responsabilitatea să le sprijinim în diminuarea evoluției infetței cu noul coronavirus, de la companiile care iau măsuri pentru protejarea angajaților și partenerilor, și până la fiecare dintre noi, prin disciplina pe care trebuie să o avem în viața de zi cu zi.

Dacă cele de mai sus sunt îndeplinite, cred că ar trebui sa fim consultați mai des cu privire la ce măsuri guvernamentale se pot lua în această perioadă. E timpul să nu mai gândim în „noi și voi”, în „public și privat”, ci în ce este mai bine de facut pentru români și România.

Forbes România: Care sunt scenariile posibile pe care le vedeți pentru business-ul dvs dacă epidemia continuă și/sau ia amploare? Dar pentru întreaga economie românească?                

Este o perioadă dificilă nu doar pentru sistemul de sănătate, pacienți, ci și pentru mediul de afaceri. Evoluția a fost bruscă, deci și șocul a fost mare. Este nevoie de o intervenție clară, transparentă și ușor de aplicat pentru toți jucătorii economici din piață. Vedem că există deja o medie de minim 10% din PIB-ul fiecărei țări alocat pentru măsurile fiscale de a ajutora mediul de afaceri. Este clar că și România va trebui să se încadreze în acești parametri pentru a preveni o recesiune economică semnificativă.

Forbes România: Cum credeți că ați putea ajuta comunitatea – socială și/sau de business?

Implicarea tuturor este foarte importantă în această perioadă. Rețeaua de sănătate REGINA MARIA s-a alăturat inițiativelor de solidaritate cu mediul de afaceri românesc și sprijină categoria cea mai vulnerabilă în acest moment, întreprinderile mici și mijlocii (IMM). Companiile care au până în 50 de angajați și trec printr-o situație dificilă generată de pandemia de Coronavirus ne pot solicita amânarea plății abonamentelor medicale cu 2 luni. Am vrut să asigurăm în continuare angajaților acestor companii servicii medicale, importante în această perioadă, dar să și susținem acest sector de business.

Apoi, ne-am implicat în procesarea testelor PCR pentru ARN COVID, pentru depistarea infectării cu noul coronavirus, în colaborare cu autoritățile române. Procesarea se realizează în 3 dintre laboratoarele noastre din București și Cluj dotate cu echipamentele speciale de biologie moleculară, pe un flux complet izolat de restul probelor de biologie moleculară. Punem la dispoziția instituțiilor publice și spitalelor care au nevoie 16 specialiști de laborator care pot prelucra până la 860 de teste/zi. Am extins programul astfel încât să preluăm cu rapiditate probele 24/24, 5 zile pe săptămână și în weekend câte 12 ore pe zi.

Măsurile pe care le-am luat au ținut cont de riscurile și vulnerabilitățile celor implicați, astfel încat a trebuit să acționăm pe mai multe planuri simultan:

– Procesarea în Laboratorul central a testelor PCR pentru ARN COVID, astfel încât să susținem eforturile autorităților de a prelucra un număr cât de mai mare de teste;

– Proactiv ne-am adresat unei categorii la risc, aceea a întreprinderilor mici și mijlocii și am oferit amânarea cu 2 luni a plății abonamentelor medicale, fără a întrerupe furnizarea serviciilor de care au nevoie;

– Presiunea cea mai mare în aceste zile este pe medici și asistente, astfel încâtsusținem linia telefonică ATLAS Help Line, un proiect social powered by Facem Bine, pus la dispoziție pentru ca medicii să poată discuta oricând cu un specialist, apelând numărul  031 630 2020. În plus, ca urmare a sprijinului oferit către ATLAS Help Line, facilităm ședințe gratuite online de consiliere psiho-emoțională pentru medici și asistente, în speranța că le vom putea arăta astfel o mică parte din recunoștința pe care o avem pentru ei.

– Clinica virtuala este cel mai nou serviciu de consultații medicale online, dezvoltat în timp record împreună cu Microsoft România, ce oferă pacienților cea mai apropiată alternativă de cea clasică, încurajând astfel comportamentul de responsabilitate și izolare impus de către autorități;

– Serviciul „Întreabă un medic” poate fi accesat oricând, gratuit, din aplicația Regina Maria;

– În toată această perioadă asigurăm continuitatea serviciilor medicale în condiții de maximă siguranță pentru pacientele însărcinate în maternitățile noastre și pentru bolnavii cronici sau care necesită intervenții chirurgicale care nu mai suportă amânare în spitalele noastre. Aceste condiții se referă de la triaj, păstrarea distanței, camere prevăzute pentru cei care sunt suspecți de coronavirus până la refacerea circuitelor în așa fel încât medicii și pacienții deopotrivă să fie protejați;

–  Nu în ultimul rând, într-o perioadă dominată de teamă și întrebări al căror răspuns nu era unul simplu, am ales să ne concentrăm eforturile de comunicare în zona furnizării de informații cât se poate de extinse, actualizate și din surse de încredere.

 

 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii