Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Facultatea de Farmacie UMF Cluj a început să producă biocide pentru spitalele clujene

Facultatea de Farmacie UMF Cluj a început să producă biocide, dezinfectant care este donat pentru spitalele clujene, informează Radio România Actualități.
 aboneaza-te
dezinfectanti

Cadrele didactice ale Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațeganu din Cluj, dar și studenții au decis să se implice în lupta împotriva coronavirusului. Unii dintre profesorii de la Medicină sunt și medici în spitalele clujene. Mulți studenți s-au oferit voluntar pentru a servi în spitale, inclusiv studenți din străinătate, conform Radio România Actualități.

„Cadrele didactice ale Facultății de Farmacie lucrează în fiecare zi pentru a produce dezinfectanți”, a declarat rectorul universității clujene, Anca Buzoianu.

Anca Buzoianu: „Este o rețetă omologată de OMS, am primit-o de la București. Am mobilizat toate resursele pe care le-am avut la nivelul Facultății de Farmacie, sursă de materie primă, și în fiecare zi se produc în jur de 150 de litri”.

Universitățile clujene au pus la dispoziția autorităților laboratoarele și aparatele lor de testare. Multe dintre testele pentru detectarea coronavirusului sunt procesate în Universitățile de Medicină și Farmacie Babeș-Bolyai și de Științe Agricole și Medicină Veterinară.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii