FacebookTwitterLinkedIn
Din topul 10 al celor mai “cool” branduridin domeniul financiar, doar două branduri sunt românești: Banca Transilvania și Astra Asigurări, restul de opt fiind branduri internaționale.

ING a fost preferată pentru serviciul unic pe care-l oferă pe o piață percepută uniform și mai degrabă negativ (e vorba de conceptul de self-banking) și pentru calitatea superioară a unui serviciu comun cu competitorii săi: banking-ul online.

Al doilea brand din top, VISA, a fost ales pentru comoditate și disponibilitate (cardul Visa este universal acceptat), iar cel de-al treilea brand, competitor direct cu al doilea, Mastercard, a fost apreciat cu „factor cool” pentru campaniile de promovare.

Mărcile de pe pozițiile 4-10 sunt la distanță foarte mare de primele și au fost selectate fie că urmare a experienței directe cu ele, fie pentru prestigiul companiei într-un domeniu perceput ultraprofesional: Price și Deloitte.

Galerie FOTO: Cele mai “cool” 100 de branduri din 2012

În noiembrie 2013, Forbes România lansează cea de-a doua ediție a topului “COOL 100”, un proiect realizat pentru al doilea an consecutiv în urma colaborării cu agenția de coolhunting Antz.

La începutul lunii noiembrie va fi lansată și o aplicație, pe pagina de Facebook a Forbes România, prin intermediul căreia fanii vor putea vota brandurile favorite. Fanii vor putea câștiga, prin tragere la sorți, invitații la Gala “COOL 100”, în cadrul căreia va primi un premiu special și brandul cel mai popular printre fanii de Facebook ai Forbes România.