FacebookTwitterLinkedIn

Construită în 1968, Vila 23 de la Snagov a funcţionat ca centru de geriatrie Ana Aslan până în 1980, zona fiind renumită pentru nivelul ridicat de ozon, care este acelaşi ca la cota 1400. Vedete internaţionale veneau aici la tratament, înainte ca centrul Aslan să se mute la Otopeni.  Proprietatea a fost apoi preluată de partidul comunist şi a devenit un loc exclusivist de întâlnire al demnitarilor români şi al delegaţiilor străine până în 1989. De altfel, pereţii erau împânziţi de microfoane, iar la subsol era un buncăr (care există şi astăzi).  Aici şi-au petrecut liderii partidului comunist cele două luni care au urmat accidentului de la Cernobîl, sperând să scape de radiaţii.

După Revoluţie, vila a intrat în proprietatea RA-APPS, dar nicio altă schimbare nu a fost vizibilă. In 2007, trei asociaţi din firma Midocar au cumpărat-o împreună cu alţi parteneri de afaceri şi au început transformarea ei în complex de lux. A fost nevoie de o investiţie de 15 milioane de Euro şi de patru ani pentru ca din fosta vilă de protocol să rămână doar fundaţia: a fost creat un sistem de încălzire geotermală, pe locul camerelor de protocol au răsărit 33 de camere deluxe şi 4 suite, un restaurant cu aproape 300 de locuri în total, un spa de 800 mp, trei săli de conferinţă şi mulţi pereţi de sticlă.  La exterior, sunt amenajate un ponton (pentru 12 bărci), o piscină cu bar și un spațiu pentru concerte în aer liber. SPA-ul Vilei 23 este unic în România, spun proprietarii, datorită produselor ayurvedice Sundari şi brandului australian Vitaman (o gamă specială pentru bărbați).  Preţurile camerelor variază între 326 şi  600 lei / noapte (taxe şi mic dejun inclus),  iar un tratament Sundari, de pildă, poate costa între 30 – 290 lei.

Complexul s-a redeschis la sfârşitul anului trecut, iar pentru primul an de activitate, hotelul are în vedere o ocupare de 45-50%. Pentru intervalul martie – mai sunt deja contractate cincisprezece evenimente  pe segmentul conferinţe şi  team-building-uri, iar sezonul de nunţi se anunţă bogat, cu un eveniment de trei sute de persoane pe plajă, printre altele, şi un târg de nunţi în luna aprilie. 

In Snagov, pe segmentul hotelurilor de  4 stele, Vila 23 concurează cu Mirage Hotel Resort şi Hotel Snagov Club.