FacebookTwitterLinkedIn

Austin, avocat pentru drepturile civile, se va alătura companiei Facebook pentru a pune bazele noii organizații  pentru drepturile civile, a declarat compania într-o postare pe blog.

Roy va prelua rolul de vicepreședinte al drepturilor civile și consilier general adjunct începând cu 19 ianuarie și va lucra la sediul din Washington, DC.

Roy vine de la firma de avocatură Harris, Wiltshire & Grannis LLP, unde a fost partener specializat în apărare penală și drepturi civile.

El aduce peste 25 de ani de experiență, începându-și cariera ca avocat la Secția penală a Diviziei pentru drepturi civile a Departamentului de Justiție al SUA. A petrecut mulți ani în guvernul federal în mai multe roluri proeminente, inclusiv în calitate de asistent principal al procurorului american în Unitatea pentru Drepturile Civile a Procuraturii din SUA și în calitate de Asistent al Procurorului General (DAAG) în Divizia pentru Drepturi Civile a Departamentului de Justiție din 2010-2014.

„Sunt încântat să mă alătur companiei Facebook în acest moment când are loc o trezire națională și globală în jurul drepturilor civile. Tehnologia joacă un rol important în aproape fiecare parte a vieții noastre și trebuie să fie folosită pentru a depăși discriminarea istorică și ura cu care s-au confruntat atât de multe grupuri slab reprezentate. 

Nu am putut să renunț la ocazia de a mă alătura unei companii ale cărei produse sunt folosite de atât de mulți oameni și care afectează drepturile civile și libertățile a miliarde de oameni, pentru a ajuta la orientarea unui drum mai bun înainte”, a declarat Roy Austin.