FacebookTwitterLinkedIn

Motivul: în opinia autorităților din Thailanda, marile companii digitale ignoră cererile de înlăturare a conținutului ofensator de pe platformele acestora, informează Reuters, citată de Digi24.

Potrivit ministrului pentru Digital, Puttipong Punnakanta, instituția a depus o plângere la poliția care se ocupă cu infracțiuni cibernetice, pentru că cele două companii de social media au depășit termenul limită de 15 zile pentru a se conforma pe deplin cu ordinele emise pe 27 august de justiție privind înlăturarea conținutului.

“Este pentru prima dată când folosim Legea infracțiunilor pe calculator pentru a acționa împotriva platformelor care nu se conformează cu ordinele instanței. Dacă companiile nu-și trimit reprezentanții pentru a negocia, poliția poate duce anchetele împotriva lor. Dar dacă o fac, și recunosc că au greșit, ne putem înțelege la amenzi”, a declarat presei Puttipong.

Până la acest moment, Puttipong nu a dezvăluit detalii din conținut și nici nu a spus ce legi au fost încălcate. Plângerile au fost depuse împotriva companiilor-mamă din SUA și nu față de subsidiarele lor thailandeze.

Mai mult, ministerul a anunțat că va mai depune astfel de cereri pentru înlăturarea a mai mult de 3.000 de elemente de conținut de pe Facebook, Twitter și Google, de la pornografie la critici la adresa monarhiei.

Twitter a refuzat să comenteze, în vreme ce Facebook și Google nu au răspuns la solicitările Reuters pentru o reacție în legătură cu acest subiect.