Cautare
, Contributor

Social media |
|

Facebook şi Twitter au desfiinţat peste 12 reţele de dezinformare

Platformele de social media au desfiinţat mai mult de 12 reţele de dezinformare folosite de grupuri politice.
 aboneaza-te
Social Media

Cele două companii au anunţat joi, 8 octombrie, în comunicate de presă separate, că au identificat şi suspendat peste 3.500 de conturi, care foloseau identităţi false şi alte comportamente înşelătoare pentru a răspândi informaţii false sau înşelătoare, scrie Reuters.

Reţelele aveau drept ţintă utilizatori dintr-un număr mare de ţări, inclusiv din Statele Unite, unde oficialii avertizaseră că guverne străine încearcă să influenţeze rezultatul alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie, detaliază news.ro.

Companiile din sectorul social media au colaborat și în trecut cu autorităţile americane pentru urmărirea şi dezmembrarea campaniilor de influenţare politică.

Măsurile anunţate joi au fost luate împotriva unor reţele cu anvergură globală, dincolo de alegerile din SUA. Operaţiunile aveau ca ţintă cel puţin alte 16 ţări, de la Azerbaidjan la Nigeria şi Japonia, potrivit Facebook şi Twitter. Twitter a arătat că cele cinci reţele suspendate aveau legături separate cu grupuri asociate guvernelor din Iran, Arabia Saudită. Cuba, Thailanda şi Rusia.

Campaniile înşelătoare de acest tip provoacă probleme complexe prin estomparea liniei de demarcaţie între o dezbatere publică sănătoasă şi manipulare”, a declarat Nathaniel Gleicher, director pentru politici de securitate cibernetică la Facebook.

Facebook a anunţat că a suspendat 10 reţele care aveau legături preponderente cu grupuri politice. Facebook a interzis, de asemenea, o firmă de marketing din SUA numită Rally Forge, despre care a spus că a lucrat cu organizaţia de activism conservator Turning Point SUA şi cu un organizaţie autoproclamată de mediu numită Inclusive Conservation Group.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii