Cautare
, Contributor

Forbes.com

Social media |
|

Facebook, profit net de 1,3 miliarde de dolari în 2012

3. Facebook
Profitul Facebook a crescut cu 13% faţă de nivelul din 2011, când rețeaua de socializare condusă de Mark Zuckerberg a înregistrat un profit de 1,16 miliarde de dolari și venituri de 3,7 miliarde dolari.

Rezultatele din ultimele trei luni ale anului înregistrate de Facebook au depăşit estimările analiştilor de pe Wall Street, însă investitorii recunosc că au acordat o tot mai mare atenţie evoluţiei bazei de utilizatori a serivicilor mobile ale companiei.

Astfel, profitul companiei a urcat cu 18% în al patrulea trimestru din 2012, de la 360 milioane de dolari la 426 milioane dolari, iar veniturile au crescut cu 39%, de la 1,13 miliarde dolari la 1,58 miliarde dolari.

Locurile cu cele mai multe check-in-uri în România

Chiar dacă acţiunile Facebook au scăzut cu până la zece procente în şedinţa de tranzacţii electronice de miercuri seară de la New York, ele au recuperat ulterior o bună parte din pierderi, afişând în final un declin de 4%.

Numărul utilizatorilor români ai Facebook a ajuns, în luna ianuarie 2013, la 5.593.480, din care 5.017.880 (89,71%) și-au setat orașul în profil, conform datelor înregistrate de serviciile de monitorizare și analiză a activității pe Facebook în România Facebrands.ro.

Numărul utilizatorilor activi lunar pe site-ul mobil al Facebook a crescut cu 57% în perioada analizată, la 680 milioane, după un avans de 61% în trimestrul al treilea.

Numărul utilizatorilor activi zilnic de pe platforme mobile a depăşit în premieră indicatorul corespunzător pentru computere desktop. Facebook a realizat astfel în trimestrul al patrulea venituri de 306 milioane de dolari din publicitate pe platforme mobile, reprezentând 23% din încasările totale generate de companie din advertising.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii