Cautare
, Forbes Staff

Tech |
|

Facebook lansează Marketplace în România, pentru utilizatorii care vor să cumpere sau să vândă anumite produse

Facebook a lansat Marketplace în România, pentru utilizatorii interesaţi să cumpere sau să vândă anumite produse.
shutterstock_680847808

Dezvoltată ca o alternativă a website-urilor specializate, platforma este deja funcţională în 25 de ţări din întreaga lume şi se adresează utilizatorilor obişnuiţi sau afacerilor mici.

Ideea dezvoltării unei astfel de platforme a pornit de la observarea unui comportament aproape tradițional în rândul utilizatorilor: vânzarea şi cumpărarea pe Facebook este o activitate care a început în Facebook Groups şi s-a dezvoltat în mod considerabil. Peste 550 de milioane de oameni din întreaga lume accesează, în fiecare lună, grupuri dedicate vânzării şi cumpărării – de la familii ce locuiesc în acelaşi cartier, până la colecţionari de pe toate continentele.

Profilele publice ale cumpărătorilor şi vânzătorilor pot fi cu uşurinţă consultate, la fel şi prietenii comuni sau data la care a fost creat contul de Facebook. În baza informaţiilor publice, Facebook poate arăta produse potrivite preocupărilor utilizatorilor, disponibile la nivel local, astfel încât articolele dorite să fie cât mai uşor de găsit.

Articolele oferite spre vânzare pot fi postate în doar câţiva paşi, sau informaţiile existente într-un grup dedicat vânzării şi cumpărării pot fi distribuite, cei interesaţi putând interacţiona direct pe Facebook.

Produsele disponibile pot fi sortate în funcţie de categorie, preţ sau locaţie, iar plata poate fi făcută cash sau de la persoană la persoană.

Atât vânzătorul cât şi potenţialul cumpărător interacţionează folosindu-şi profilul de Facebook, astfel că platforma este sigură și transparentă. Orice suspiciune legată de un produs poate fi raportată de către utilizatori, urmând ca echipa Facebook să verifice situaţia şi să elimine conţinutul nepotrivit.

Marketplace a fost lansată pentru prima dată în Statele Unite ale Americii cu un an în urmă şi a devenit disponibilă în anumite ţări europene începând cu luna august 2017. În perioada următoare, platforma Marketplace va putea fi accesată şi de utilizatorii Facebook din Estonia, Lituania, Letonia, Croaţia, Slovenia, Bulgaria, Grecia, Malta şi Cipru.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii