FacebookTwitterLinkedIn

Facebook se asociază cu alte 27 de companii și lansează Libra, o monedă virtuală care are obiectivul de a crea o infrastructură financiară globală uşor accesibilă pentru miliarde de oameni din întreaga lume.

Facebook ar putea, astfel, să bulverseze sistemul financiar mondial. Statele din grupul celor mai industrializate țări şi Fondul Monetar Internaţional au anunţat că vor urmări foarte atent aceasta monedă virtuală Libra.

Facebook lansează luna viitoare Libra, prima monedă virtuală

Proiectul Libra ilustrează dorința rețelei sociale de a se diversifica dincolo de publicitatea online, baza modelului său economic.

Ca și celelalte monede virtuale, Libra se va baza pe tehnologia „blockchain”, un fel de imens registru public care servește pentru transferul de monede virtuale rapid, sigur şi în mod anonim.

Pentru a avea acces la Libra ai nevoie de acest soft, care a fost botezat Calibra. Când va fi lansat, anul viitor, va integra Facebook Messenger şi WhatsApp. Aşadar, teoretic, aţi putea transfera bani aşa cum trimiteţi un emoticon. Sistemul este conceput să aibă costuri mici pentru transferurile în străinătate, dar şi să fie rapid. Facebook spune că, la început, Libra va putea gestiona o mie de tranzacţii pe secundă”, a spus Clare Sebastian, CNN.