Cautare
, Contributor

Tech |
|

Facebook interzice toate grupurile QAnon, pe fondul dezinformării în creștere

Facebook a stabilit faptul că QAnon, o mișcare a teoriei conspirației, este periculoasă și a început să elimine grupurile și paginile de pe Facebook, precum și conturile de Instagram care se susțin drept reprezentanți.
 aboneaza-te
Facebook

În loc să se bazeze pe rapoartele utilizatorilor, personalul Facebook va trata acum QAnon ca pe alte organisme militarizate, căutând și ștergând grupuri și pagini, a spus compania într-o postare de blog marți, 6 octombrie. Pasul urmează o politică din august care a interzis o treime din grupurile QAnon datorită promovării violenței, scrie Reuters.

De la restricțiile din august, unele grupuri QAnon au adăugat membri, iar altele au folosit un limbaj codat. Între timp, adepții au lucrat pentru a se integra în alte grupuri, cum ar fi cei preocupați de siguranța copilului și cele care critică restricțiile impuse ca măsură împotriva răspândirii virusului, potrivit cercetătorilor de pe Facebook și din alte părți.

În timp ce am eliminat conținutul QAnon care sărbătorește și sprijină violența, am văzut alte conținuturi QAnon, inclusiv afirmații recente că incendiile de pe coasta de vest au fost declanșate de anumite grupuri”, a scris Facebook.

Postările recente din QAnon au răspândit informații false despre vot și despre COVID-19, au spus cercetătorii, susținând chiar că președintele Donald Trump și-a falsificat diagnosticul de COVID-19 pentru a orchestra arestările secrete.

Mesageria QAnon se schimbă foarte repede și vedem că rețelele de susținători construiesc un public cu un mesaj și apoi pivotează rapid către altul.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii