FacebookTwitterLinkedIn

Aceste profile intervin în discuții pentru a susține interesele Chinei, însă la o parte dintre ele s-au regăsit și comentarii despre alegerile prezidențiale din SUA care vor avea loc pe data de 3 noiembrie.

Rețeaua avea aproximativ 130.000 de adepți, ce s-au înscris pe platforma începând din anul 2016, scrie BBC.

Au fost urmărite persoanele care locuiesc în provincia Fujian, care au început să plătească pentru reclame folosind yuani chinezi“, a spus Facebook.

O mare parte din conținut a fost în sprijinul statului chinez – cum ar fi promovarea intereselor sale în disputa Marea Chinei de Sud. Câteva postări au fost și despre candidatul la președinția SUA, Pete Buttigieg, înainte că acesta să renunțe la cursă – precum și altele care sprijină nominalizații Donald Trump și Joe Biden.

Graphika, firma de analiză a rețelelor sociale, solicitată de Facebook să cerceteze conturile, a constatat că unii foloseau o tehnică de inteligența artificială cunoscută sub numele de Rețele Adversare Generative (GAN) pentru a crea fețe credibile, dar complet false, care să valideze profilurile.

Ben Nimmo, cercetător la Graphika, a scris pe Twitter: “În urmă cu un an, aceasta era o noutate. Acum se pare că fiecare operațiune pe care o analizăm, a mai fost încercată cel puțin o dată“.

Facebook a eliminat, de asemenea, o rețea de conturi false originare din Filipine, care se concentra pe publicul intern și știrile locale.