FacebookTwitterLinkedIn

Australian Competition and Consumer Commission, Autoritatea pentru concurenţă şi protecţie a consumatorilor din Australia, vrea să adopte o hotărâre prin care reţelele sociale să plăteacă pentru ştirile din cadrul reţelei.

Facebook va bloca orice postare care conţine ştiri ale presei australiene, dacă instituția înaintează propunerea, potrivit news.ro.

Este o idee similară cu cea care s-a încercat Google în Europa. Compania a mers până la blocarea în Google News a site-urilor deţinute de publicaţiile care ar fi trebuit să plătească, ceea ce a generat pierderi importante pentru acestea, din cauza scăderii traficului.

Facebook spune că, dacă hotărârea va fi adoptată, pe reţeaua socială nu vor mai văzute postări care să conţină ştiri. De asemenea, compania a spus de mai multe ori că ştirile nu reprezintă o sursă financiară importantă, lăsând de îneţeles că, dacă vă fi nevoit, vă bloca ştirile postate în reţea.

Precum şi în cazul Google în Europa, dacă Facebook merge până la blocarea ştirilor, publisherii vor ajunge într-o situaţia mai grea decât cea de până acum, pierzând o parte a veniturilor din reclame.

În urmă cu câteva luni, Facebook şi-a lansat propriul serviciu de ştiri, prin care unii publisheri sunt plătiţi şi care este oferit gratuit utilizatorilor.