FacebookTwitterLinkedIn

Cei 20 de finaliști vor beneficia de pregătire și consultanță din partea Fundației NESsT pentru a-și transforma ideile în planuri de afaceri și vor primi sprijin financiar în limita a 1.500 euro pentru a realiza cercetari locale în comunităţile vizate de proiectele lor.

La sfârşitul acestui an, 10 afaceri sociale vor fi finanțate de Petrom cu granturi în valoare totală de până la 350.000 de euro.

Află cine sunt cei 20 de finalişti

Ideile celor 20 de finaliști abordează zone variate: agricultură (ferme și livezi), industria textilă (prelucrarea lânii), educație (tabere educative), prelucrarea lemnului, fabricarea materialelor de construcții și a mobilei, servicii (asistență pentru persoanele vârstnice), industria de agrement, domeniul alimentar (panificație, dulcețuri bio) sau plafar (plante medicinale). Propunerile au venit din partea a 10 persoane fizice, 6 ONG-uri, 2 întreprinderi individuale și 2 SRL-uri.

Localitățile pentru care cei 20 de finaliști au propus idei de afaceri sociale sunt și ele la fel de diverse. Un număr record de idei a fost înregistrat pentru zona Bacaului: Comănești, Moinești, Zemeș (6 proiecte finaliste). Restul finaliștilor și-au propus să dezvolte afaceri care să rezolve probleme sociale din comunitățile: Mănești, Dâmbovița (3 idei finaliste); Boldești-Scăeni, Prahova (2 idei finaliste); Bustuchin, Gorj (2 idei finaliste); Telega, Prahova; Ghimpați, Giurgiu; Babana, Argeș; Moreni, Șelaru; Corbu, Constanța; Marca, Sălaj; Suplacu de Barcău, Bihor; Independența, Galați; Burcioaia, Vrancea.

Află câţi bani a alocat Petrom, în perioada 2007-2012, în proiecte de responsabilitate socială

În etapa următoare, cei 20 de aplicanţi selectaţi vor fi invitaţi să participe la o serie de workshopuri susţinute de specialişti NESsT. Primul dintre ele va avea loc pe 4 aprilie, la Bucureşti, iar în cadrul acestuia participanţii vor lucra la definitivarea ideii de afaceri şi la studiul de prefezabilitate.