FacebookTwitterLinkedIn

Înființat în 2018, în urma unei investiții proprii și a programului Start Up Nation, studioul de design, prototipare și producție fabricate și-a deschis porțile către specialiști, arhitecți, designeri, dar și către publicul larg, pe parcursul Romanian Design Week, care a avut loc weekendul trecut în București.
fabricate a lansat cu această ocazie două obiecte originale, din seria F – Scaunul F și Taburetul F, realizate din placaj de mesteacăn. Alături de schițe și videoclipuri de making-of, au fost expuse două prototipuri esențiale în drumul până la produsul final și o simulare a felului în care materialul a fost folosit.
Scaunul F este primul scaun desenat, proiectat și produs de studioul de design fabricate. Scaunul este livrat în pachet și poate fi asamblat în cinci minute. Totul se bazează pe îmbinări și prelucrari CNC. Nu necesită niciun fel de unelte și este gândit să nu necesite adezivi pentru lipire sau prinderi mecanice de orice fel.
Taburetul F a venit ca un companion, măsuță de cafea, suport de reviste sau orice altceva, fiind un obiect multifuncțional. Pentru utilizarea cu maximă eficiență a materiei prime, taburetul este confecționat din resturile de material rămase de la tăierea plăcii scaunului F. Ambele obiecte presupun folosirea de noi tehnici și procese de producție, unice și sustenabile.
„Credem în design sustenabil și vrem să aducem pe lume produse inovatoare gândite, desenate, prototipate și produse în România. Folosim experiența echipei și cele mai moderne utilaje pentru a economisi energie, material și a aduce pe piață internă și internațională produse  care respectă mediul înconjurător și onorează resursele naturale”, declară Marius Neagoie, architect și fondator fabricate.

Scaunul F și taburetul F, alături de alte produse fabricate sunt disponibile doar în România deocamdată, compania plănuind în 2021 extinderea pe piețe internaționale din Europa și Asia.