Cautare
, Contributor

Industrie |
|

Fabrica Rulmenţi Bârlad estimează afaceri de 56 de milioane de dolari în acest an

Directorul general al URB, Mustafa Tunca Dingiloglu, a estimat că, până la sfârştul anului, fabrica din România va genera afaceri de 56 de milioane de dolari, fiind cea mai mare dintre fabricile pe care le deţine.

În fara de fabrica de la Bârlad, URB mai deţine două fabrici, una în Ungaria şi una în Turcia, însă cea din România este cea mai mare.

„Fabricile din România, Ungaria şi Turcia au afaceri cumulate de 70 milioane de dolari. Fabrica din Bârlad va avea afaceri de 56 milioane de dolari în acest an”, a mai explicat Mustafa Tunca Dingiloglu.

„Cu toate că, la privatizare, angajamentul a fost de a investi 30 de milioane de dolari, din 2000 şi până în present,  Kombasan (n.r. grupul turc din care face parte URB) a investit în România peste 125 de milioane de dolari”, a spus Mustafa Tunca Dingiloglu, directorul general al SC Rulmenţi SA Bârlad (URB).

În total, numărul angajaţilor URB se ridică la aproximativ 2.000 de persoane, dintre care peste 1.700 lucrează la fabrica din Bârlad.

URB mai are în construcţie şi o a patra fabrică ce va fi ridicată în India. Directorul general al URB a precizat că fabrica din India va avea pentru început o suprafaţă de 10.000 metri pătraţi şi 100 de angajaţi, iar dintre aceştia cel puţin două persoane – directorul de producţie şi directorul fabricii sunt români. Investiţia iniţială se ridică la 10 milioane de dolari şi, potrivit estimărilor, fabrica ar urma să fie gata la sfârşitul lui 2015.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii