Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Imobiliare |
|

Fab Lab, BCR și Modex investesc în comunitatea antreprenorială din Iași

Fab Lab Iași în parteneriat cu BCR și Modex pun bazele la cea de-a doua sa locație de coworking din Iași. Spațiul are o suprafață de 250 metri pătrați și este amplasat la etajul 7 în clădirea Băncii Comerciale Române din zona Podu Roș, Iași.

“Acum trei ani începeau lucrările la primul spațiu din Iași afiliat rețelei internaționale #FabLab de coworking și makerspace în parteneriat cu Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” Iași. Echipa noastră a reușit în acest răstimp să coaguleze comunitățile tehnologice și creative din regiune. Prin această a doua locație continuăm cu încredere alături de partenerii de la BCR și Modex poziționarea #FabLabIasi drept un hub activ în regiune” , spune Dan Zaharia, manager Fab Lab Iași.

Perioadele de criză dau naștere la parteneriate în mediul de afaceri

“Acceleratorul BCR-InnovX ne-a ajutat să devenim mai agili, să învățăm cum să digitalizăm mai repede anumite procese și să fim deschiși la parteneriate cu start-up-uri. Credem cu tărie că în astfel de perioade de criză economică trebuie să intensificăm realizarea de parteneriate care să stimuleze inovația antreprenorilor din tehnologie. Ne-am unit forțele cu Modex, alumni din prima grupă a acceleratorului, și echipa Fab Lab Iasi, care găzduiește programul de incubare BCR-InnovX, într-un proiect dedicat comunității IT din Iași, în care vedem mult potențial de creștere în următorii ani”, a declarat Ionuț Stanimir, director de marketing BCR și co-fondator BCR-InnovX.

 “Modex este o companie globală fondată de români. Pentru o companie de tehnologie cum este a noastră, considerăm că este o adevărată responsabilitate socială să oferim ceva înapoi comunității care ne-a format, motiv pentru care investim în continuare în educația adresată tinerilor și studenților dar și în dezvoltarea mediului antreprenorial. Ne-a bucurat invitația partenerilor noștri de la Fab Lab și BCR pentru a participa la realizarea noului hub tehnologic din Iași. În ciuda crizei mondiale în care ne aflăm, Modex dorește să trimită un mesaj de solidaritate, speranță și încredere în umanitate, iar deschiderea acestui spațiu de coworking în vremuri de distanțare socială este, în plus, un angajament educațional pe care ni-l luăm față de comunitatea antreprenorială și de tehnologie din Iași. Totodată, Fab Lab BCR powered by Modex devine un prim pas către extinderea la nivel regional a companiei Modex.”, precizează Alin Iftemi, Head of Business & Co-founder Modex.

“La fel ca în prima locație, proiectul FabLab recuperează și revitalizează memoria locului pe care îl ocupă, într-o paradigmă în care trecutul şi viitorul sunt trăite sinergetic. Spațiul este salvat și împrospătat cu intervenții simple și precise care respectă istoria locului.“ , spune Alexandra Berdan, arhitect A+Noima.

Antreprenorii și freelancerii vor lucra în același spațiu comun

Astfel, sentimentul de antreprenoriat va fi stimulat prin intermediul diferitelor sesiuni, evenimente și workshop-uri cu diferite topicuri care au scopul de a crește fluxul de informații pentru cei care vor să dezvolte și să implementeze o idee.

Noul spațiu Fab Lab din Iași va fi inaugurat în luna iunie 2020 și va cuprinde zone de coworking, săli de cursuri și conferințe și birouri dedicate. Acesta va funcționa ca o platformă independentă care să catalizeze inovația și colaborarea adresată comunității antreprenoriale din Iași.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii