Cautare




, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Ezra Health, un start-up specializat în depistarea cancerului, a găsit o soluție pentru testarea Covid-19

Start-up-ul Ezra Health, fondat de antreprenorul de origine română Emi Gal și specializat în screening-ul pentru cancer, a obținut în luna decembrie o finanțare în valoare de 18 milioane de dolari. Acum dezvoltă o soluție pentru depistarea leziunilor pulmonare provocate de Covid-19, potrivit Forbes.
 aboneaza-te
vaccin coronavirus

În decembrie 2020, start-up-ul Ezra Health, fondat de Emi Gal și de Diego Cantor a primit o finanțare de 18 milioane de dolari de la FirstMark Capital, din New York. La acel moment, Ezra dezvolta o metodă de testare timpurie a cancerului mai accesibilă și mai ieftină.

Ezra a dezvoltat un software bazat pe inteligenţă artificială (AI) care crește eficiența aparatelor RMN existente, făcându-le mai rapide și, automat, mai ieftine. O scanare tradițională a cancerului poate costa până la 10.000 de dolari în SUA și necesită ca pacientul să stea închis în tubul RMN pentru mai bine de trei ore. Soluţia Ezra costă 1.950 de dolari și durează aproximativ 60 de minute. Întregul proces, mai puţin RMN-ul în sine, are loc prin intermediul aplicației Ezra: comandarea testelor, programarea vizitelor, primirea rezultatelor și consultul unui medic. Astfel, doctorii identifică mai repede cancerul.

Dar apoi a venit pandemia și totul a fost dat peste cap. Gal s-a orientat către problema Covid-19 pentru a ajuta atât oamenii, cât și propria afacere să-și revină. Pe data de 1 iunie, Ezra a lansat un nou produs care detectează  leziunile pulmonare provocate de boală. Denumit Covid 360, serviciul realizează teste pentru anticorpi şi tomografii ale plămânilor.

„Vrem să facem acest lucru mai mult pentru a ajuta oamenii, decât pentru a transforma această soluție într-o linie mare de business.”

Planul celor doi fondatori este de a utiliza această strategie pentru a crește brandul Ezra și pentru a atrage clienți care vor comanda ulterior teste pentru cancer, linia de business principală pentru star-up-ul de tehnologie. În prezent, firma se află în discuții cu firmele de asigurări pentru a acoperi costurile testărilor Ezra.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii