FacebookTwitterLinkedIn

Andrei Eftimie va avea un rol regional, iar activitatea sa se va axa în principal pe structurarea de tranzacții de finanțare cu capital alternativ private debt funds, mezzanine funds, hedge funds, family offices și alți investitori instituționali.

Andrei Eftimie deține un MBA de la Columbia Business School din New York și este absolvent al Academiei de Studii Economice din București. Are 14 ani de experiență în investment banking în New York, unde a activat în principal pe zona de finanțări de tip leveraged buyout (LBO) și servicii de corporate finance pentru fonduri de private equity.

“Capitalul alternativ (direct lending) este o sursă de finanțare foarte utilizată pe piețele de capital mature din Europa de Vest și din SUA. Vedem un interes crescut din partea fondurilor de debt pentru Europa Centrală și de Sud-Est și considerăm că această sursă de finanțare va deveni din ce în ce mai importantă în viitorul apropiat. Această nouă echipă va permite clienților EY din regiune să acceseze surse alternative de capital, în plus față de cele tradițional bancare”, a declarat Florin Vasilică, Liderul departamentului de Asistență în Tranzacții al EY România.

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 284.000 de angajați în peste 700 de birouri în 150 de țări și venituri de aproximativ 36,4 miliarde de dolari, la finalul anului 2019.

Compania EY activează în România din anul 1992. Cei peste 800 de angajați din România și Republica Moldova furnizează servicii integrate de audit, asistență fiscală, asistență în tranzacții și servicii de asistență în afaceri către companii multinaționale și locale.