FacebookTwitterLinkedIn

Toate liniile de servicii EY de la nivel internațional au marcat o creștere în anul fiscal 2017: serviciile de audit au înregistrat o creștere de 4%; asistenţa în afaceri de 10,4%; consultanța fiscală de 7,9% și serviciile de asistenţă în tranzacţii (TAS) de 15,5%.

În anul fiscal 2017, EY a extins numărul de centre de inovare EY wavespace ™ de la nivel global. Cele 15 astfel de centre au rolul de a ajuta clienții să se adapteze la noul val de schimbări radicale și să dezvolte noi modele de afaceri.

De asemenea, compania a continuat dezvoltarea centrului global dedicat inovării din Silicon Valley, care integrează inovația în toate liniile de business EY și generează noi proiecte de investiții și proiecte pilot în special în zone precum automatizarea proceselor prin robotizare (RPA), inteligenţa artificială și blockchain.

EY utilizează tehnologia RPA, care folosește peste 1.100 de roboți pentru a sprijini afacerile și clienții companiei.

În anul fiscal, EY a lansat o serie de proiecte-pilot, iar unul dintre cele mai importante este extinderea utilizării dronelor în cadrul proceselor de inventariere, ca parte a dezvoltării propriilor capabilităţi de auditare digitală.

EY a angajat peste 65.000 de persoane în anul fiscal 2017, iar peste două milioane de persoane au aplicat pentru un loc de muncă în cadrul organizației. Compania include și 18.000 de profesioniști în domeniul datelor și al analizei și 2.100 de oameni de știință.

Per ansamblu, numărul angajaților EY la nivel global a crescut cu 7,3% față de anul fiscal 2016, la 250.000. 669 reprezentanți EY au fost promovați în funcția de partener. Diversitatea liderilor seniori a crescut și ea: 36% dintre noii parteneri provin din piețele emergente, iar femeile reprezintă aproximativ 30%.

În anul fiscal 2017, EY a investit aproximativ 500 de milioane de dolari în formarea propriilor echipe și a alocat peste 12 milioane de ore procesului de învățare pentru propriii angajați.

Tot în această perioadă, compania a lansat GigNow – o platformă globală de atragere a talentelor care au adoptat stilul de lucru al economiei de tip “gig”, interesate de mai multă flexibilitate și de proiecte punctuale. GigNow este prezent în SUA, Marea Britanie, Irlanda, Australia și Noua Zeelandă, cuprinde 3.000 de furnizori și a derulat aproape 500 de proiecte EY.

La nivelul zonelor geografice în care activează EY, Asia-Pacific a atins cea mai mare rată de creștere – de 11,3%, Europa, Orientul Mijlociu, India și Africa (EMEIA) – de  8,6%, cele două Americi de 7%, în timp ce Japonia a înregistrat o scădere marginală de 2% față de anul fiscal 2016.

La nivelul piețelor emergente în care operează, EY a înregistrat o creștere de 9%.