Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

EY: Mediul de afaceri își dorește abrogarea OUG 114

Mediul de afaceri își dorește de la noul Guvern abrogarea OUG 114 din 2018, în contextul în care aceasta a afectat mai multe industrii, printre care cea bancară, energetică și telecom, afirmă specialiștii EY România.
 aboneaza-te
ey-romania2

Astfel, potrivit lui Alex Milcev, Partener, liderul departamentului de asistenţă fiscală şi juridică EY România, atât OUG 114, cât și măsura split TVA au produs efecte negative asupra întregului mediului de business românesc.

“Aşteptăm să treacă perioada de acomodare a noului Guvern. Tot mediul de afaceri de afaceri consideră că Ordonanța 114 nu a fost oportună și ar trebuie abrogată. Cu toate acestea, se pune problema dacă ar trebui să fie abrogată complet sau parțial, din moment ce sectorul construcțiilor a avut de beneficiat de pe urma prevederilor. A fost o mare nedumerire a mediului de afaceri privind nesiguranțele mediului legislativ și de impactul masiv financiar al noilor măsuri. Considerăm că această ordonanţă trebuie abrogată. Să vedem dacă se ajunge la această măsură. Trebuie făcut un studiu foarte detaliat legat de impactul bugetar”, a afirmat Alex Milcev.

De asemenea, Directiva DAC 6 privind transparența tranzacțiilor transfrontaliere, care ar trebui să intre în vigoare din 2020, ar urma să pună probleme tuturor intermediarilor, consideră Mihaela Mitroi, partener EY România și membru al echipei regionale EY pe activitatea de consultanță fiscală și juridică. Astfel, potrivit reglementării, toți intermediarii, printre care se numără avocați, contabili sau bancheri, vor trebui să raporteze către ANAF dacă sunt realizate tranzacții transfrontaliere care prezintă suspiciuni că produc avantaje fiscale.

“Noi încă nu avem un draft de lege, nu prea știm ce se va întâmpla și cum se va transpune. La nivel european, majoritatea țărilor au deja draftul de legislație elaborat și aprobat, cu excepția noastră, a Greciei și a Letonie. Intermediarul trebuie să raporteze. Dacă nu o face, obligația de raportare este a companiei. Dacă nu se raportează, amenzile depășesc 20.000 de euro, în funcție de cât dorește statul membru. În anumite țări, se pune amendă și de 7 milioane de euro, unii pun amendă și pe zi de neraportare, de 600 de euro. Directiva se aplică retroactiv, începând cu 25 iunie 2018 și se oferă un termen de conformare până la 31 august 2020i”, a declarat Mihaela Mitroi.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii