Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Afaceri |
|

ExxonMobil a pierdut circa 1,1 miliarde de dolari în T2 din 2020, pe fondul pandemiei

ExxonMobil Corporation a pierdut circa 1,1 miliarde de dolari în trimestrul II din 2020, pe fondul pandemiei. De asemenea și prețul per acțiune a scăzut cu 0,26 de dolari.
Screen Shot 2020-08-01 at 17.11.56

Cheltuielile de capital și explorare au fost de 5,3 miliarde de dolari, cu aproape 2 miliarde de dolari mai mici față de primul trimestru.

Producția de petrol a fost de 3,6 milioane de barili pe zi, în scădere cu 7% față de al doilea trimestru al anului 2019, incluzând o scădere de 3% a lichidelor și o scădere de 12% a gazelor naturale, reflectând în principal impactul COVID-19 asupra cererii globale, inclusiv a celei economice.

„Condițiile globale de pandemie au avut un impact semnificativ asupra rezultatelor financiare ale trimestrului II. Am răspuns decisiv prin reducerea cheltuielilor pe termen scurt și continuarea lucrărilor pentru îmbunătățirea eficienței”, a declarat Darren W. Woods, președinte și director executiv ExxonMobil Corporation.

„Progresele pe care le-am făcut până în prezent ne oferă încredere că ne vom îndeplini sau vom depăși obiectivele de reducere a costurilor pentru 2020 și oferă o bază solidă pentru eficiență suplimentară. Am crescut datoriile până la un nivel pe care îl considerăm că este adecvat pentru a asigura lichiditate, având în vedere incertitudinile pieței. Pe baza proiecțiilor actuale, nu intenționăm să ne asumăm datorii suplimentare”, continuă acesta.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii