Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Energie |
|

Exxon își accelerează programul de vânzare de active, inclusiv din SUA

Exxon Mobil își accelerează programul de înstrăinare a activelor, inclusiv a celor din SUA. Astfel, compania caută cumpărători pentru 5.000 de puțuri de gaze naturale din Fayetteville din Arkansas.   
Doha,,Qatar,-,January,9,,2020:,Sign,Of,The,Exxon

Exxon dorește să înstrăineze activele din Arkansas pentru a se concentra pe proiectele din Guyana, Brazilia și bazinul Permian din Texas. Termenul pentru primirea ofertelor este stabilit la data de 16 septembrie.

Furnizăm informații unor terțe părți care ar putea fi interesate de aceste active”, a precizat purtătoarea de cuvânt a Exxon, Julie King. Deocamdată, nu a fost identificat niciun cumpărător, a mai adăugat ea.

În 2018, Exxon a lansat un program de înstrăinare de active, prin care viza încasarea a 15 miliarde de dolari până la finalul acestui an. De asemenea, recent compania a accelerat acest program pentru a-și putea plăti datoriile record de 70 miliarde de dolari. 

Până la acest moment, Exxon a reușit să strângă doar o treime din cele 15 miliarde de dolari. În acest an, compania a încasat puțin peste jumătate de miliard de dolari, dar se așteaptă la finalizarea altor tranzacții până la finalul lunii decembrie, estimate la peste 2,15 miliarde de dolari. Merit Energy, din Dallas, este una dintre entitățile interesate de activele din Arkansas, potrivit Reuters.

În 2020, Exxon a raportat o pierdere record, de 22,4 miliarde de dolari.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii