Cautare
, Staff

Industrie |
|

Extindere puternică: AdePlast, unul dintre cei mai importanți producători români de materiale de construcții, își crește capacitatea de producție din Oradea și Ploiești și plănuiește noi fabrici la Craiova și Cluj

AdePlast își extinde producția prin noi facilități industriale. Craiova, Cluj, Oradea si Ploiești sunt noile coordonate de dezvoltare.  
marcel-barbut

Creştere de 20% a cifrei de afaceri

AdePlast, unul dintre cei mai importanți producători români de materiale de construcţii, cu trei platforme industriale situate în Oradea, Ploieşti şi Roman, își extinde facilitățile de producție printr-o nouă platforma industrială la Craiova. Până în 2018, compania va construi în Ișalnița (Dolj) o nouă fabrică de mortare și una de polistiren.

„Am achiziționat deja terenul de 20 hectare și am demarat operațiunile necesare construcțiilor. Dezvoltarea pe care am programat-o la Craiova va fi o copie a celei de la Roman, având scopul de a deservi toată partea de sud a țării, Bulgaria, Serbia, cât și celelalte țări din fosta Iugoslavie. Este luată în calcul dezvoltarea în anii următori a ambalajelor pentru piesele din producția auto având în vedere că la distanță mică de noi se află fabrica Ford. Estimăm că vom începe livrările în luna mai 2018”, declară Marcel Bărbuț, fondatorul AdePlast.

Concomitent cu dezvoltarea de la Craiova, AdePlast intenționează construcția unei noi hale de producție a polistirenului la Oradea, pe o suprafață de 2.800 de metri pătrați, achiziționată deja, care se află pe locul fostei fabrici Chimprestor. La Oradea, compania are o capacitatea de producție de 250.000 de tone adezivi şi mortare uscate, 50.000 de tone, anual, vopsele şi tencuieli decorative şi 700.000 metri cubi de polistiren expandat (EPS), având inclusă și capacitatea de producție de polistiren grafitat în cobranding cu firma BASF.

Am decis ca la Oradea să deschidem o nouă linie de producție a polistirenului dedicat construcțiilor speciale, cum ar fi acoperișurile în pantă și pentru încălzirea în pardoseală. Deja 50% din producție este programată să fie livrată către Ungaria și Austria, a precizat Bărbuț.

De asemenea, compania are în vedere o nouă facilitate de producție la Cluj, pentru care a început căutările unui teren de circa patru – cinci hectare. Aici, AdePlast va produce inclusiv ambalaje de polistiren pentru fabricile din parcul industrial din Cluj. S-a luat în calcul și producția de polistiren pentru sistemele de încălzire în pardoseală și pentru acoperișuri.

La Ploiești, compania va deschide o nouă linie de producție pentru polistirenul dedicat acoperișurilor în pantă și pentru sistemele de încălzire în pardoseală. Actualul depozit de vopsele va fi mutat într-o noua hală, iar în spațiul rămas va fi montată linia de producție. Pe platforma industrială de la Ploieşti, AdePlast deține o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone/an, o fabrică de polistiren expandat (EPS) de 1,05 milioane de metri cubi, o line de producţie de polistiren grafitat de 150.000 de metri cubi, la care se adauga o fabrica de vopsele, tencuieli decorative, lacuri şi emailuri, cu o capacitate de 50.000 tone/an.

„Am demarat o nouă fază de dezvoltare industrială pentru AdePlast, întrucât este un moment propice pentru ca tehnologiile de ultimă generație pe care noi le adoptăm, să ajungă să producă efecte pozitive în toată piața, a adăugat Bărbuț.

AdePlast a angajat un director de marketing cu experiență într-un Big4

Pe lângă acestea, la Roman, AdePlast deţine o zonă industrială care include o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone/an şi o linie de producţie de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 de metri cubi.

Cifra de afaceri a AdePlast a crescut cu 20%, iar exporturile au avut un avans de 136%, în primele șase luni ale acestui an, față de primele șase luni ale anului trecut.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii