Cautare
, Contributor

Lifestyle |
|

Expoziția de design românesc care a făcut furori la Londra – ,,The rest is tomorrow” – în vernisaj la Galateca

The rest is tomorrow
Timp de o lună, galeria de artă Galateca este gazda celui mai recent eveniment de modă ,,made in Romania”, cu rezonanță internațională: expoziția ,,The Rest Is Tomorrow”, care reunește creațiile a șase designeri români de succes.

Nominalizat la premiul ,,Emerging Talent Award 2013” și inițiat de ICR Londra, ,,The Rest Is Tomorrow” surprinde, într-un concept expozițional semnat de arhitectul Attila Kim, creațiile a șase designeri români: Andreea Bădală (Murmur), Lucian Broscățean, Irina Schrotter, Dinu Bodiciu, Doina Levintza și Carla Szabo.

,,Considerăm că moda românească își are locul într-o galerie de artă aplicată și ne bucurăm că am putut răspunde invitației ICR de a participa la acest proiect, având în vedere că Galateca se va concentra pe promovarea tinerilor designeri și artiști autohtoni”, a declarat Iulia Gorneanu, project manager Galateca (sponsor și partener al proiectului).

Clic aici pentru o galerie foto completă cu ,,The Rest Is Tomorrow”

Scenografia redă atmosfera din backstage-ul unei prezentări de modă, o dezordine organizată, cu modelele care se pregătesc să iasă pe catwalk, îmbrăcate în ținute monocrome, scoase în evidență de obiecte și culori cu impact vizual. Coloana sonoră care întregește tabloul evocă rumoarea publicului nerăbdător, în așteptarea prezentării (sound design-ul a fost creat de Florentin Tudor).

Juriul care a deliberat pentru acordarea premiului ,,Emerging Talent Award 2013” a fost compus din Sarah Mower (Vogue USA), Julian Roberts (editor BBC Blast Online, fashion designer și profesor la Royal College of Art), Anna Orsini (expert British Fashion Council), Tamsin Blanchard (critic de modă Telegraph) și Oriole Cullen (Victoria & Albert Museum).

Jurnaliști pecum Hilary Alexander de la Telegraph, fotografi și bloggeri de modă au fost entuziasmați, la Londra, de creațiile designerilor și de expunerea inedită.

Expoziția este deschisă publicului în perioada 28 februarie – 31 martie. La închidere, o parte dintre creațiile prezentate, unele dintre ele unicat, vor putea fi achiziționate de către publicul vizitator.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii