Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Exporturile de produse alimentare din Marea Britanie în Uniunea Europeană s-au prăbușit în primul trimestru al anului

În primul trimestru al anului 2021, volumul exportului de produse alimentare din Marea Britanie către ţările Uniunii Europene s-a redus aproape la jumătate, potrivit datelor oficializate de organizaţia producătorilor de alimente şi băuturi din Marea Britanie (FDF).
Brexit Marea Britanie Anglia shutterstock_1176271219

În primele trei luni ale anului, volumul exportului produselor alimentare şi a băuturilor din Regatul Unit către UE a scăzut cu 47% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Exportul către Irlanda a scăzut cu mai mult de două treimi.

Pe pieţele din Germania, Spania şi Italia, în perioada analizată, nu a ajuns nici jumătate din cantitatea obişnuită de mărfuri. Astfel, exportul de whisky către Uniunea Europeană s-a redus cu 32,3%, al ciocolatei cu 36,9%, al produselor lactate cu mai mult de 90%, al brânzeturilor cu mai mult de două treimi, notează Rador.

Producătorii britanici de alimente şi băuturi au pierdut în primul trimestru al anului aproximativ două miliarde de lire sterline, a declarat Dominic Goudie, directorul pentru comerţ exterior al organizaţiei profesionale FDF. El a apreciat că dimensiunea pierderii este de-a dreptul catastrofală şi arată foarte clar la ce trebuie să se aştepte producătorii britanici din cauza noilor piedici care se ridică în faţa comerţului cu statele din Uniunea Europeană.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii