FacebookTwitterLinkedIn

„După lunile mai și iulie, septembrie este a treia lună în care s-a înregistrat un declin al exportului ceasurilor elvețiene”, au declarat marți reprezentanți ai Federației Industriei de Orologerie din Elveția. „Această schimbare negativă s-a extins pe alte piețe din Asia, care până în prezent au dat dovadă de rezistență, și din acest motiv, perspectivele pentru anul 2015 nu sunt bune”, au adăugat aceștia.

Exportul ceasurilor au scăzut cu 8,5% în al treilea trimestru după o scădere de 9,9% în septembrie și 10% în iulie, a anunțat Administrația Federală vamală.

CREȘTEREA ECONOMIEI CHINEZE A ÎNCETINIT SUB 7% PENTRU PRIMA OARĂ DIN 2009

Vânzările în Asia au scăzut cu 12,7 procente în luna septembrie, în condițiile în care scăderea continuă a vânzărilor în Hong Kong, China continentală și Singapore a fost însoțită de o reducere semnificativă în Taiwan și Emiratele Arabe Unite, dar și de un declin în vânzări pe piața din din Coreea de Sud, care a înregistrat o scădere de 3,7% în august, respectiv 35% în luna septembrie.

La o valoare de 1,91 miliarde de dolari, exportul ceasurilor în luna septembrie sunt cu mult sub așteptările analiștilor. Au fost înregistrate scăderi pe toate segmentele de ceasuri, însă cele mai afectate au fost ceasurile din gama medie. Exporturile de ceasuri cu prețuri cuprinse între 200 și 500 de franci au scăzut cu 14,5 procente. Din acest motiv, au apărut îngrijorări potrivit cărora ceasul Apple Watch începe să afecteze cota de piață a industriei de orologerie din Elveția.