Cautare
, Contributor

Analize |
|

Exporturile Chinei au depășit așteptările privind cererea globală

Exporturile chineze au crescut mai mult decât era de așteptat în decembrie, au arătat joi datele vamale.  
exporturi China marfuri made in China

Pandemia care a dus la blocaje în întreaga lume a alimentat cererea de mărfuri chineze, chiar dacă un yuan mai puternic a scumpit transporturile pentru cumpărătorii din străinătate, transmite Reuters.

O recuperare internă robustă a stimulat, de asemenea, apetitul chinezesc pentru produse străine în decembrie, creșterea importurilor accelerându-se față de luna anterioară și depășind așteptările într-un sondaj Reuters.

În timp ce exporturile chineze vor beneficia probabil de o cerere globală solidă la începutul acestui an, unii analiști spun că un yuan mai puternic și creșterea costurilor materiilor prime ar putea tempera impulsul în lunile următoare.

Exporturile au crescut cu 18,1% în decembrie față de anul anterior, încetinind de la o creștere de 21,1% în noiembrie, dar au depășit așteptările pentru o creștere de 15%. De asemenea, importurile au crescut cu 6,5% față de perioada similară a anului trecut, depășind o prognoză de 5% și ridicând ritmul de creștere de 4,5% din noiembrie.

„Exporturile Chinei au crescut în 2020, luând cote de piață din alte economii orientate spre export. Redresarea globală ar trebui să susțină în continuare creșterea exporturilor chineze”, a declarat Iris Pang, economist.

Exporturile înfloritoare au contribuit la creșteri record în producție, un sector cheie al celei de-a doua cea mai mare economie din lume. China se așteaptă să fie singura economie majoră care a crescut în 2020. Exporturile au crescut cu 3,6% pe parcursul întregului an, iar importurile au scăzut cu 1,1%.

Analiștii spun că cererea susținută de consumabile medicale și produse la domiciliu de la partenerii comerciali afectați de coronavirus ar trebui să stea la baza perspectivelor exporturilor chineze.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii