Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Agricultură |
|

Exporturi de 3,4 milioane de tone de porumb boabe în primele şase luni 

România a exportat o cantitate de 3,377 milioane de tone de porumb boabe în primele şase luni din acest an, în creştere cu peste 28% faţă de aceeaşi perioadă din 2019, conform datelor Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), informează Agerpres.  
porumb boabe lan agricultura

Astfel, încasările din aceste exporturi au crescut cu 25,3%, până la 665,45 milioane de euro, în primul semestru al anului trecut fiind exportate 2,63 milioane de tone de porumb boabe, în valoare de 531 milioane de euro.

Porumbul este în topul livrărilor pe pieţele externe, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2020, la fel ca şi în perioada similară a anului trecut, fiind urmat de grâu şi meslin, potrivit balanţei comerciale cu produse agroalimentare.

Importuri de porumb

De menționat că România a şi importat porumb, în perioada analizată, dar pe care ulterior, în cea mai mare parte, l-a exportat către alte pieţe. Așadar, România a importat, în primul semestru, 858.020 de tone de porumb, în valoare de 201,03 milioane de euro, mai notează Agerpres.

Producția de anul trecut a fost de 16,99 milioane de tone de porumb boabe, în scădere cu aproape 9% (1,67 milioane de tone) faţă de 2018, când a raportat 18,66 milioane de tone, deşi suprafaţa însămânţată a fost mai mare cu 240.000 de hectare. Însă anul acesta seceta a distrus peste 3 milioane de hectare cu culturi agricole, porumbul fiind una dintre cele mai afectate culturi.

În 2019, România s-a situat pe primul loc în rândul statelor UE în ceea ce priveşte suprafaţa cultivată şi producţia realizată de porumb boabe, mai arată datele Institutului Naţional de Statistică.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii