FacebookTwitterLinkedIn

Un incendiu puternic a izbucnit la o hală de reciclare a gunoiului din zona Popești-Leordeni. Opt autospeciale de la ISU Bucureşti-Ilfov intervin de urgenţă.

Şapte persoane au fost transportate la spital, dintre care şase pacienţi cu arsuri şi unul expus la fum, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov. Dintre cele şase persoane cu arsuri, cinci necesită intubare, iar a şasea are arsuri minore.

De asemenea, alte patru persoane prezintă probleme respiratorii, după ce au fost expuse la fum.

Conform informării primite din partea Centrului Operativ pentru Situaţii de urgenţă, în urma exploziei de la centrul de deşeuri din Popeşti-Leordeni s-au înregistrat 11 victime, dintre care 6 cu arsuri (5 pacienţi intubaţi) şi 5 persoane care acuză probleme respiratorii. Dintre pacienţii intubaţi, 2 persoane au fost transportate la Spitalul de Urgenţă Bagdasar-Arseni şi alte 3 persoane la Spitalul de Urgenţă Floreasca. La Spitalul de Urgenţă Sf. Ioan, au fost transportate alte 2 victime, dintre care una cu arsuri minore şi una intoxicaţie de fum“, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Depozitul, care se află pe strada Locotenent Major Aviator Tănase Banciu, din localitatea Popești-Leordeni, a luat foc din cauza unei acumulări de gaze. În prezent, se manifestă fără flăcări, doar cu degajări de fum, informează ISU București Ilfov.

Potrivit autorităților, în funcție de curenții de aer, se va decide dacă va fi activat Ro-Alert pentru București.

După ce pacienţii sunt stabilizaţi şi evaluaţi la Unitatea Funcţională de Arşi Floreasca şi la Unitatea Funcţională Bagdasar-Arseni, specialiştii vor decide abordarea terapeutică şi, în funcţie de situaţia pacienţilor, aplică prevederile OMS 2063/2020 (întrunesc comisia în vederea transferului în centre de arşi). În acest moment, prioritatea echipelor medicale o reprezintă stabilizarea şi evaluarea pacienţilor în vederea stabilirii conduitei terapeutice şi a oportunităţii transferului“, a mai arătat instituția.