FacebookTwitterLinkedIn

UPDATE 3: Rețeaua Stat Islamic a revendicat marţi după-amiază atentatul terorist, care a zguduit noaptea trecută Manchester. Reprezentanţii grupării teroriste au precizat că nu este vorba de un atentat sinucigaş, ci de explozia unui dispozitiv plantat în incinta Manchester Arena. 

UPDATE 2: Poliția din Manchester a anunțat arestarea unui bărbat de 23 de ani în legătură cu atentatul în care murit 22 de oameni, la ieșirea de la un concert, luni seara.

UPDATE 1: Bilanţul atentatului de la Manchester Arena a crescut de la 19 la 22 de morţi, a anunţat marţi poliţia din oraş.

(textul inițial)

Premierul britanic Theresa May a convocat o reuniune a comitetului de urgenţă al Guvernului COBRA marţi, la ora locală 9.00 (11.00, ora României.

Poliţia din Manchester a anunţat marţi dimineaţă că tratează explozia de la Manchester Arena ca pe un incident terorist până când va avea alte informaţii.

„În prezent, tratăm incidentul ca pe unul terorist până când vom avea alte date”, a anunţat un reprezentant al Poliţiei, care a precizat că poliţiştii colaborează cu instituţiile din domeniul combaterii terorismului şi cu cele din inteligence.

Explozia a avut loc luni, la ora 22:45, în timp ce oamenii plecau de la concertul Arianei Grande.

Un martor a povestit: „Tocmai ieşeam din clădire când s-a întâmplat. Ne îndreptam spre ieşirea principală când Ariana cânta ultima piesăm pentru că voiam să ieşim înaintea mulţimii. Dar, în timp ce ne apropiam de ieşire, un grup de angajaţi de la securitate ne-au spus să mergem în cealaltă direcţie, iar după câteva secunde ne-au strigat să fugim şi s-a produs explozia, chiar în spatele lor. Sute de oameni strigau şi alergau. Oamenii aceia ne-au salvat vieţile”.