Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Uncategorized |
|

Incendiu într-un club din capitală: 27 de morți și 180 de răniți. Parchetul a pornit o anchetă

O explozie a avut loc vineri seară în clubului Colectiv din București. Oficialitățile spun că accidentului s-a soldat cu 28 de morți și 180 de răniți, informează Mediafax.

Un incendiu puternic a izbucnit vineri seară la clubul Colectiv din Capitală. Peste 200 de persoane se aflau la acel moment în club. Conform oficialităților, până în prezent există 18 morți confirmați și peste 140 de răniți, anunță Mediafax.

Persoanele se aflau la un  concert al unei trupe muzicale care promitea „un show de lumini customizat”, precum și „efecte pirotehnice”.

Raed Arafat, Secretarul de Stat în MAI a declarat pentru mai multe televiziuni că în urma incendiului au murit 25 de persoane. Paramedicii acordă în acest moment primul ajutor mai multor persoane, iar zeci de răniți au fost transportați la spital.

UPDATE: 

Ministrul de Interne Gabriel Oprea a anunțat că au fost confirmați de morți și 180 de răniți, iar cele mai multe dintre persoanele decedate nu aveau acte asupra lor. În urma incendiului izbucnit la Colectiv, parchetul a început o anchetă.

Cei mai mulți tăniți au fost transportați la Spitalul Floreasca (50), Spitalul Bagdasar (24), Spitalul Universitar (16), în timp ce alți răniți au ajuns la Spitalul Militar, la Colțea, Sf. Ioan, Sf. Pantelimon, Sf. Ioan și la Spitalul Județean Ilfov.

Ministerul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, face apel către oameni să doneze sânge pentru victimele incendiului din clubul Colectiv. Nicolae Bănicioiu a mai declarat pentru Mediafax că oamenii pot dona sânge pentru victimele incendiului începând de sâmbătă dimineață, de la ora 8, la Centrul de Transfuzii din București.

Conform Mediafax, supaviețuitorii susțin că un agent de pază a luat un stingător de incendii, însă nu a reușit să intervină înainte ca focul să se extindă. În momentul în care tavanul a început să ardă, cele aproximativ 250 de personae din club au fost cuprinse de panică și s-au îmbulzit cu repeziciune spre ieșire, creând o busculadă, deoarece doar una dintre ușile de la intrare s-a deschis la începutul incendiului. Ulterior, și cea de-a doua uță a fost deschisă. Incendiul a izbucnit în jurul orelor 22:15 – 22:20, iar primele ambulanțe au ajuns după curca un sfert de oră.

Incendiul de vineri seară a fost provocat de artificiile din timpul concertului trupei Goodbye to Gravity.  Buretele fonic de pe un stâlp al clădirii s-a aprins, iar focul s-a propagat la tavan.

Intervenția la fața locului este încheiată.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii