Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Explozie în apropierea aeroportului din Kabul

O explozie puternică a avut loc, duminică, în apropierea aeroportului din Kabul, informează news.ro, confom bbc.com. Deși locul și cauza exploziei nu au fost confirmate oficial, deflagrația pare să fi fost rezultatul unei rachete lansate către aeroport, care a ratat ținta și a lovit o casă.
Kabul

UPDATE – ora 18:25

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a anunţat presa, într-un mesaj, că un atac al armatei americane a vizat, duminică, un atacator sinucigaş care voia să provoace o explozie la aeroportul din Kabul. Persoana respectivă conducea o maşină plină cu explozibili, notează News.ro.

Vehiculul a fost atacat cu o dronă, a precizat Comandamentul Central al armatei americane (CENTCOM), menţionând că „iminenta ameninţare ISIS-K asupra aeroportului Hamad Karzai a fost eliminată”. “Suntem încrezători că am lovit ţinta cu succes. Explozii semnificative care au avut loc apoi de la maşină au indicat prezenţa unei cantităţi substanţiale de material explozibil.

(textul inițial)

Aeroportul nu a fost lovit în mod direct. Încă nu se cunoaște dacă există victime.

Un oficial afgan al fostul guvern înlăturat de talibani a precizat că explozia a fost cauzată de o rachetă care a lovit o casă, aproape de aeroport, conform BBC.

Atacul a avut loc pe măsură ce trupele americane fac eforturi de evacuare înainte de retragerea definitivă din Afganistan, pe 31 august. Ultimele trupe britanice au părăsit sâmbătă Afganistanul.

Sâmbătă seara, președintele american Joe Biden a avertizat că un nou atac terorist în Afganistan este „foarte probabil” în următoarele 24-36 de ore.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii