FacebookTwitterLinkedIn

Incidentul a avut loc în timpul pregătirilor pentru un test de rutină la aproximativ 9 a.m. la stația de la Cape Canaveral Air Force în Florida. Cauzele deflagrației încă nu au fost descoperite, dar din relatările martorilor oculari se pare că au avut loc o serie de explozii care s-au resimțit de la mile depărtare și s-a putut vedea un nor gros de fum.

Racheta care a explodat era programată să trimită în acest weekend șase sateliți pe orbită Stației Spațiale israeliene și era parte dintr-un efort de a oferi acces la internet oamenilor din Africa sub-sahariană prin Facebook, în colaborare cu operatorul de satelit francez Eutelsat Communications SA, mai scrie ediția online Wall Street Journal.

Într-o postare pe Facebook, în timp ce se afla în Africa, Mark Zuckerberg a declarat că este profund dezamăgit de eșecul lansării SpaceX.

“Sunt profund dezamăgit să aud că eșecul lansării SpaceX a distrus satelitul nostru, care ar fi putut furniza conexiune pentru atât de mulți antreprenori și oameni de pe continent”, a scris acesta.

Elson Musk, cel care conduce Technologies Corp. și Tesla, a avut o reacție pe Twitter din care reiese că motivul exploziei nu poate fi stabilit.

“Pierderea de astăzi a rachetei Falcon în timpul funcționării propulsorului de umplere. Provenită în zona de sus a rezervorului de oxigen. Cauză încă necunoscută. Mai multe în curând.”, a scris acesta într-un tweet.