Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

ForbesLife |
|

Expertul în grădinărit de la Palatul Buckingham dezvăluie cum să îți menții plantele vii acasă

Nu se întâmplă ca în fiecare zi angajații de la Palatul Buckingham să își împărtășesc expertiza sau să povestească despre cum este cu adevărat să lucrezi pentru familia regală. Însă, cu ocazia Săptămânii Naționale a Grădinăritului, expertul în grădinărit de la Palat, Mark Lane, și-a oferit cunoștințele într-o sesiune de întrebări și răspunsuri organizată pe Twitter.  
RHS Chelsea Flower Show 2010, London, Britain - 24 May 2010

În timp ce petrecerile de grădină ale Reginei sunt puse în așteptare în acest an, florile din jurul Palatul Buckingham par să fie în plină floare, potrivit fotografiilor postate de familia regală.

 

Mark Lane, care de 28 de ani deține funcția de Head Gardener la Palatul Buckingham, a răspuns întrebărilor adresate de utilizatorii de Twitter, oferind informații avizate de la gestionarea firelor de iarbă nedorite până la replantarea și îngrijirea florilor.

Există o artă specială pentru tăierea și re-plantarea florilor, a spus Lane

Fiind întrebat despre replantarea cameliei în altă parte a grădinii, Lane a spus că începutul verii este cel mai potrivit moment pentru a face acest lucru.

“Tăiați aproximativ 15 centimetri din vârful unei ramure tinere, chiar sub un nod (unde frunzele cresc). Eliminați frunzele de jos. Înmuiați capătul tăiat al butașului într-o substanță de înrădăcinare și îngropați-l într-un compost umed și nisipos. Acoperiți cu o pungă de plastic sau pulverizați cu apă ocazional. Așezați butașul într-un loc bine încălzit.”

 

Lane a recomandat o serie de flori care cresc la umbră, inclusiv muscate și specii de viola

Întrebat fiind ce plante recomandă  pentru o grădină mică, plante care să aibă flori și să crească armonios într-o zonă orientată spre nord, unde lumina soarelui ajunge puțin sau deloc, Lane a avut mai multe sugestii.

“Pentru o zonă cu multă umbră, de ce să nu încercați lamprocapnos, astrantia, campanula, geraniu, heuchera, viola, hosta, tricyrtis, pulmonaria, ajuga și tiarella?”, a spus Lane, menționând că în zonele umbrite și cu sol umed au șanse să crească armonios plante precum: hellebore, astilbe, hosta și iedera.

“Al doilea gând al meu ar fi să mă uit la ferigi”, a scris el.

Lane a oferit sfaturi despre cum să cultivi fructe de pădure, în special căpșuni

Căpșunile sunt fructe care pot fi crescute și în interior, atâta timp cât prima creșterea a avut loc în aer liber, într-un mediu mai rece.

„Căpșunile ar funcționa cel mai bine, dar au nevoie de o perioadă rece, în aer liber, înainte de a da flori și fructe. În interior, aveți întotdeauna grijă la dăunători și boli și, dacă este posibil, oferiți-le aer care circulă.”

Lane a enumerat, de asemenea, câteva flori care cresc fiind amplasate spre vest, unde lumina soarelui pătrunde la sfârşit de zi

“Aș recomanda astrantia, alchemilla, lisimachia, epimedium, lamprocapnos, euphorbia, talicrum, heraniu, heuchera, gillenia, persicaria, aruncus și lythrum; acestea fiind doar câteva plante potrivite pentru astfel de condiții,” a răspun Lane la întrebarea care i s-a adresat în timpul sesiunii Q&A de pe Twitter.

Una din cele mai sigure metode împotriva buruienilor este mulcirea, a spus Lane

La întrebarea despre cum să oprești răspândirea buruienilor într-o grădină sau curte, Lane a spus că, înainte de toate, trebuie identificat tipul de buruiană care deranjează.

“Buruienile anuale pot fi, pur și simplu, îndepărtate când sunt mici, însă buruienile perene necesită îndepărtarea rădăcinilor. Pentru a reduce creșterea buruienilor ați putea încerca mulcirea solului”.

Sursă articol:Insider.com

FOTO: Profimedia

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii