Cautare
, Contributor

Redactor

Educaţie |
|

Experiențe digitale în „Laboratorul Verde al Reciclării”

Peste 10.000 de elevi, din 350 de școli de pe tot cuprinsul țării, au participat la programul educațional „Laboratorul Verde al Reciclării”, unde au experimentat varianta digitală a reciclării, în 3D și pe tabletă.
Zona Joc

Aflat la al doilea an de implementare, laboratorul mobil – un autocar transformat de compania Eco-Rom Ambalaje – oferă elevilor de clasa a III-a, trei zone de activitate. Mai întâi aceștia urmăresc o animație 3D pe tema colectării separate a deșeurilor de ambalaje, apoi participă la o demonstrație de recilare, pentru ca, în final, să intre într-o competiție digitală, sub forma unui joc de echipă, pe tabletă.

Din anul 2012, când a fost înfințat, proiectul a reunit peste 21.000 de elevi dar și 908 cadre didactice din 57 de orașe. Ca urmare a implicării în program și a rezultatelor din sala de joacă a laboratorului reciclării multimedia, elevii centrelor școlare Nr. 192 și Ada School din București au primit premii de excelență și distincția de ,,agenți ai reciclîrii și ai colectării separate”, festivitatea de premiere având loc la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, o instituție care a susținut acest program de educație pentre protecția mediului.

Laboratorul Verde al Reciclarii

„Laboratorul Verde al Reciclării”, proiect inițiat, în 2012, de compania Eco-Rom Ambalaje împreună cu Ministerul Educației Naționale și Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice, a obținut la nivel european premiul Golden Award for Excellence, în cadrul competiţiei European CSR Awards, categoria Companii Mici şi Mijlocii, dar și Medalia de Argint în cadrul prestigioasei competiţii de comunicare International Business Awards (IBA).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii