Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Exit-poll IRES: Klaus Iohannis a câștigat al doilea tur al alegerilor prezidențiale

Sondajul realizat de compania IRES la ieșirea de la urne, până la ora 20:00, îl arată pe actualul președinte al României, Klaus Iohannis, câștigătorul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, cu 66,5% din voturile exprimate, în timp ce pentru Viorica Dăncilă au votat 33,5% dintre cei prezenți la urne. Estimările IRES nu au luat în calcul voturile românilor din Diaspora.
klaus-iohannis

Klaus Iohannis, candidatul PNL, a câștigat al doilea tur al alegerilor prezidențiale, cu un procent estimat la 66,5%, conform exit-poll-ului realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES). Rezultatele sondajului nu includ voturile din diaspora și sunt valabile pentru ora 20:00.

Astfel, Klaus Iohannis câștigă al doilea mandat de președinte al României, pentru următorii cinci ani.

Klaus Iohannis: România a câștigat azi, dragi români. Românii au fost eroii zilei de azi. Românii au mers la vot. Este o victorie importantă. Este cea mai categorică victorie obținută vreodată împotriva PSD-ului. Promit că voi fi președintele tuturor românilor. Voi fi un președinte total implicat pentru România.

Marja de eroare a sondajului IRES este +/- 2%.

Viorica Dăncilă: Mulțumesc în mod special celor care au votat cu inima! PSD a recâștigat încrederea cetățenilor români care ne-au votat în 2016. Vom face tot ce este posibil să câștigăm alegerile locale și parlamentare.

Ora 20:00: Prezența la urne în diaspora a fost de 900.314 români, cu 125.000 mai mare decât în turul întâi al alegerilor prezidențiale.

Ora 19:30: Au votat 48,36% dintre alegători (peste 8,8 milioane). Acest procent de participare este superior celui din turul întâi, desfășurat în urmă cu două săptămâni.

Ora 13: Până la această oră, au votat 4.021.634 de persoane, numărul alegătorilor fiind mai mare cu 200.000 față de primul tur al alegerilor prezidențiale.

Ora 12: Până la această oră au votat 3.024.679 de români, prezența la urne fiind de 16,6% din totalul alegătorilor cu drept la vot.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii