FacebookTwitterLinkedIn

Această creștere s-a datorat diviziei Eximtur Business, specializată în managementul călătoriilor de business şi organizarea de evenimente de afaceri, care a avut vânzări de peste 29 de milioane de euro, mai mari cu 17,33 %  decât cele din anul precedent.

În 2014 turismul de business ocupa 63% din volumul total de afaceri al companiei Eximtur, însă anul trecut ponderea acestuia a crescut la 67%. Restul de 33% este reprezentat de serviciile acordate persoanelor fizice de către divizia Leisure. Majorarea cu peste 17% a vânzărilor serviciilor de business travel şi organizare de evenimente se datorează faptului că Eximtur Business a atras anul trecut 125 de clienţi noi, companii private şi instituţii publice, iar unii dintre clienţii deja existenţi în portofoliu şi-au mărit volumul de deplasări şi/sau evenimente de afaceri. Aproximativ 117.000 de persoane au călătorit anul trecut, în scop de afaceri, în ţară şi în străinătate cu Eximtur.

VEZI ȘI: COCKTAIL HOLIDAYS, CIFRĂ DE AFACERI DE PESTE 15 MILIOANE DE EURO ÎN 2015

Vânzările rezultate din organizarea de evenimente de afaceri a crescut cu 14,5% faţă de anul anterior. Eximtur Business a organizat în 2015 peste 140 de evenimente precum conferinţe, lansări de produse, training-uri, team-building-uri şi petreceri de firmă pentru un portofoliu divers de clienţi din domenii precum farma, IT&C, bancar, producţie ciment, industria de componente auto, industria tutunului, domeniul agricol etc. şi a oferit servicii de business travel pentru participanţi la conferinţe, congrese şi simpozioane medicale.

Anul trecut, Eximtur a vândut bilete de avion în valoare de 20,8 milioane de euro, călătorii şi servicii externe de 11,9 milioane de euro, călătorii şi servicii în România de 9 milioane de euro şi alte servicii conexe călătoriilor în valoare de 0,49 milioane de euro.

VEZI ȘI: ISRAELUL CARE NU SE VEDE: ORAȘUL ÎN CARE S-A NĂSCUT KABALA

În ceea ce privește anul acesta, Eximtur estimează o creştere a vânzărilor cu peste 5% (2 milioane de euro), datorată evoluţiei ascendente a segmentului de business travel, dar şi creșterii constante a cererii pentru destinaţiile din țară. În 2016, numărul românilor care vor alege să-şi petreacă vacanţele în ţară ar putea creşte şi mai mult decât în anii precedenţi, atât din motive de siguranţă a destinaţiei, cât şi în urma implementării voucherelor de vacanţă, au declarat reprezentanţii Eximtur.

Compania Eximtur, fondată în anul 1993 şi controlată de Lucia şi Radu Morariu, are o reţea de distribuţie formată din 29 de agenţii proprii şi francizate în 19 oraşe din România. Activitatea acesteia este organizată în patru divizii: Business travel şi organizare evenimente, Leisure travel, Incoming şi Şcoala de turism.