Cautare
, Contributor

Travel |
|

Eximtur, afaceri de 23,7 milioane de euro pe primul semestru din 2015

Compania de călătorii Eximtur a înregistrat în primul semestru al acestui an o cifră de afaceri de 23,7 milioane de euro, în creștere cu 6% față de perioada similară a lui 2014.
avion_vacanta_aeroport.jpg

Din cifra de afaceri pentru prima jumătate a anului, activitatea de business travel și organizare de evenimente, aferentă diviziei Eximtur Business, reprezentând 63% din valoare. Divizia a înregistrat în primele șase luni ale acestui an o creștere de 13% a vânzărilor, față de perioada similară a lui 2014.

„Am remarcat o creștere a numărului de deplasări în interes de serviciu în străinătate, respectiv o creștere a numărului de înnoptări rezervate la destinație, ceea ce confirmă trendul la nivel național și internațional, în rândul celor care călătoresc în interes de afaceri, de a îmbină utilul cu plăcutul”, declară Salvadora Benegui, Business Travel & Events Manager.

În ceea ce privește turismul de leisure, destinațiile preferate de turiști pentru vara acestui an sunt România, Turcia, Grecia, Bulgaria, Spania și Italia. Valoarea medie a unui sejur în țară a fost de aproximativ 850 de lei/persoană, respectiv 350 de euro/persoană, pentru un sejur în străinătate, potrivit informațiilor companiei.

Doamna care dă ora exactă în turism

Vânzările pentru zonele din România care oferă posibilități de turism balnear și activități în aer liber sau facilități de spa & wellness au avut o creștere mare, respectiv au fost cu aproximativ 100% mai mari decât în anul precedent. Dintre acestea, statiunea Băile Felix este preferata turiștilor Eximtur, urmată de Călimănești- Căciulata și Sovata. Pe litoral, Mamaia rămâne în topul preferințelor, urmată fiind de Saturn și Eforie-Nord. Eximtur estimează o creștere a vânzărilor cu 9%, în acest an, pentru litoralul românesc.

Numărul turiștilor care au ales compania de călătorii Eximtur pentru vacanțele în străinătate a crescut cu aproximativ 15% față de primul semestru al anului 2014. Vânzările de sejururi pentru Grecia au crescut cu 30%, iar pentru Croația cu 70%. Turiștii Eximtur au optat în prima parte a anului și pentru croaziere, circuite și city break-uri. 

Unde călătoresc cel mai mult oamenii de afaceri din România

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii