FacebookTwitterLinkedIn

Noul acord prevede suplimentarea cu 50 de milioane de lei a plafonului de împrumut în valoare de 100 de milioane de lei și prelungirea perioadei de tragere cu încă patru luni, până la finele lunii august a anului viitor. În plus, compania va beneficia din partea EximBank și de o linie de trezorerie în valoare de două milioane de euro care-i va permite optimizarea costurilor financiare”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

Acesta este al șaselea an de colaborare dintre Agricover Credit și EximBank. EximBank și Agricover Credit au încheiat primul acord de finanțare în 2013, banca acordând societății un împrumut în valoare de 70 de milioane de lei (peste 15,5 milioane de euro).

De atunci, acordul a fost prelungit anual, asigurând resurse financiare pentru mii de producători agricoli locali. Spre exemplu, anul trecut, Agricover Credit a acordat finanțări în valoare de 1,37 de miliarde de lei unui număr de peste 2.300 de fermieri.

Agricover Credit reprezintă divizia de Agri-Finance a Agricover Holding care oferă soluții specializate pentru dezvoltarea afacerilor fermierilor din România.

Creșterea remarcabilă a volumului de credite acordate de Agricover Credit în ultimii ani confirmă faptul că agricultură românească este în plină dezvoltare, iar fermierii au nevoie de soluții de creditare specializate care să le susțină creșterea productivității și, implicit, a performanței afacerilor. Continuarea parteneriatului cu EximBank și suplimentarea acordului de împrumut ne permit să menținem ritmul rapid de dezvoltare, oferind noi produse și servicii financiare inovatoare destinate unei agriculturi moderne și profitabile”, a declarat Robert Rekkers, directorul general al Agricover Credit.

Agricover Credit a obținut un profit operațional de aproape 30 de milioane de lei, anul trecut, în creștere cu 19% față de anul anterior. Anul trecut, compania a deschis două noi sucursale în Timișoara și Craiova, ajungând la un număr total de opt reprezentanțe în principalele regiuni agricole.