Cautare
, Contributor

Sănătate |
|

Executiv român, în echipa de conducere a MSD

Octavian Popa, Director Financiar MSD România, va prelua, de la 1 septembrie, rolul de Director Financiar în subsidiara din Rusia - un business de aproape jumătate de milliard de dolari şi cu perspective importante de creştere.
Octavian Popa, MSD

Octavian Popa, Director Financiar Merck Sharp and Dohme (MSD) România, este promovat în rolul de Director Financiar MSD Rusia, începând din 1 septembrie 2015. Octavian Popa va face parte din top managementul subsidiarei cu sediul în Moscova. Rusia este cea mai mare piaţă a MSD din Europa Centrală şi de Est, un business de aproape 500 de milioane de dolari anual.

În 2014, piaţa farma rusă a crescut cu 12%, în timp ce pentru acest an se previzionează o creştere de 12 – 18%, potrivit IMS Health. În Rusia, MSD ocupă locul 6 (IMS Health) printre jucătorii de profil, având un număr de peste 800 de angajaţi. Octavian Popa, în vârstă de 38 de ani, s-a alăturat MSD în urmă cu 5 ani şi merge în Rusia cu o experienţă bogată în domeniul financiar, de peste 15 ani, dobândită în industriile IT şi farma.Totodată, are o experiență importantă în ariile de system deployment și project management, după ce a făcut parte din top managementul centrului global de livrare de servicii ITbcu sediul în România, al IBM Global Delivery Center.

În MSD, Octavian Popa a coordonat crearea un centru de shared business services în contabilitate pentru Europa Centrală şi de Est, cu sediul în Bucureşti. În rolul de Finance Director MSD România, Octavian Popa a condus o echipă talentată, specializată în raportare, contabilitate, achiziţii şi comercial şi, în plus, a coordonat o serie de iniţiative locale, una dintre cele mai importante fiind legată de schimbarea modelului de business al MSD România. În plus, Octavian Popa este membru activ al grupurilor de lucru specializate în Finance ale Asociaţiei Producătorilor Internaţionali de Medicamente – ARPIM; de altfel, MSD face parte din board-ul ARPIM, prin Fabrizio Giombini, directorul general al MSD România. În paralel cu rolul său la nivel local, Octavian a condus un proiect regional de transformare şi eficientizare a business-ului MSD.

,,Rusia este, probabil, una dintre pieţele cu cele mai multe oportunităţi de dezvoltare a carierei din lume, un business complex, într-o piaţă cu potenţial enorm dar şi cu dificultăţi pe măsură, o piaţă în care MSD îşi continuă promisiunea de a contribui, prin medicamentele şi soluţiile pe care le oferă, la îmbunătăţirea stării de sănătate, de bine, a oamenilor”, a spus Octavian Popa. “În organizaţia noastră, un rol vital îl constituie dezvoltarea talentelor, precum şi construirea de politici menite să atragă, să dezvolte şi să reţină angajaţii talentaţi. Suntem mândri să “exportăm” un executiv cu atât de mult potenţial precum Octavian într-una dintre pieţele cu cele mai multe provocări din lume. Această mutare reprezintă un bun indicator al nivelului de performanţă al angajaţilor noştri din România”, a spus Fabrizio Giombini,

Compania americană Merck Sharp and Dohme (MSD) a dechis un birou în România în urmă cu 21 de ani, fiind una dintre primele companii farmaceutice multinaţionale cu prezenţă locală. Cu un accent constant pe inovație și știință, MSD oferă în România un portofoliu extins, de peste 50 branduri inovatoare, în 2 categorii principale: medicamente de uz uman (medicamente eliberate pe bază de reţetă şi vaccinuri) şi medicamente de uz veterinar.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii