Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Afaceri |
|

EXCLUSIV | Utilben, companie controlată de Ruben Marian, estimează investiții de 2 mil.euro în 2021 pentru dezvoltarea afacerii

Utilben, companie înființată în 2006 de către antreprenorul român Ruben Marian, estimează investiții de 2 milioane de euro în 2021 pentru dezvoltarea afacerii. Anul trecut, compania a investit peste 500.000 de euro doar în digitalizarea proceselor și în deschiderea mai multor business unit-uri.
Ruben Marian

Tot în 2020, compania a devenit și importator în România pentru Kioti, un renumit brand de tractoare din Coreea.

Pentru a-și majora veniturile, Utilben s-a concentrat anul trecut pe deschiderea mai multor business unit-uri noi.

“De exemplu am investit în zona de vânzări, piese și atașamente. Am investit în zona de service pentru utilaje. Am dezvoltat un business unit nou pentru închirieri și o divize nouă de agribusiness. Am investit într-o platformă nouă de piese pentru utilaje multibrand. Am investit în partea de service”, a declarat Ruben Marian, CEO & Founder Utilben, în cadrul emisiunii Forbes Forward. “Pe partea de business unit-ul de atașamente am depășit cifra de afaceri 1,1 milioane de euro”.

În plus, compania și-a propus ca în următorii trei ani să devină cel mai bun service de utilaje de pe piața locală.

“Cea mai bună investiție pentru noi a fost în digitalizarea și în automatizarea proceselor de business. Noi am investit oricum de anii trecuți în digitalizare și criza nu ne-a prins nepregătiți. Ne considerăm norocoși din punctul acesta de vedere”, continuă antreprenorul.

Astfel că, doar în zona de digitalizare și în deschiderea acestor noi business unit-uri compania a investit peste 500.000 de euro anul trecut.

Pentru 2021, Utilben va investi peste 2 milioane de euro în dezvoltarea afacerii.

“Prioritatea pentru noi este dezvoltarea produselor și serviciilor. Vrem să dezvoltăm divizia de agribusiness. Estimăm că vom crește echipa cu circa 30%. Deci vom avea o investiție importantă și în oameni. O altă prioritate pentru noi este digitalizarea”, mai spune Ruben Marian.

Tot pentru anul în curs, compania are în plan deschiderea unei sucursale Utilben la București, iar pe viitor vizează extinderea și în orașe precum Iași sau Timișoara.

În ceea ce privește extinderea la nivel internațional, antreprenorul preconizează că până în 2024 Utilben va depăși granițele țării.

“Obiectivul nostru este să ieșim internațional în următorii 3-5 ani. O țară la care ne gândim este Ucraina, cu foarte mult potențial, și au nevoie de utilaje de tehnologie ca să crească la următorul nivel. Ne uităm la țările din Europa Centrală și de Est”, conchide omul de afaceri.

Utilben este un dealer de utilaje noi și second hand din România cu garanție și posibilitate de finanțare. Grupul Utilben a finalizat 2020 cu o cifră de afaceri de 12,5 milioane de euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii