Cautare
, Forbes Staff

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important tech and business news. Graduated from University of Bucharest with an MA in Political Journalism. Worked as a journal...

Tech |
|

EXCLUSIV | Premieră în industria editorială. Forbes SUA dezvăluie prima copertă transformată în artă contemporană NFT

Forbes SUA dezvăluie astăzi cea mai recentă copertă care a fost transformată în artă contemporană sub forma unui simbol NFT (non-fungible token) de către un artist de renume mondial. Aceasta este o premieră pentru industria editorială.  
Screenshot 2021-04-06 at 23.53.38

Coperta digitală, care îi prezintă pe oamenii de afaceri Cameron și Tyler Winklevoss, se numește „Merchants of the Metaverse” și este un NFT unic care va fi vândut în cadrul unei licitații limitate. Licitația va începe miercuri, 7 aprilie, la ora 13:30 (EST) și se va termina joi, 8 aprilie, la ora 13:30 (EST). Forbes va dona toate încasările Comitetului pentru Protecția Jurnaliștilor (CPJ) și Fundației Internaționale pentru Femeile din MEDIA (IWMF). Pentru a te alătura licitației de miercuri intră aici.

NFT este o tehnologie digitală derivată din Blockchain și utilizată și în cazul unor criptomonede, care poate fi un clip video, un fișier audio, o imagine digitală sau un joc.

„Ne place să spunem că ale noastre coperți cu miliardari și tineri antreprenori sunt cele mai valoroase bunuri imobiliare din mass-media pentru capacitatea lor de a forma oamenii care schimbă lumea în timp real”, a declarat Randall Lane, Forbes Chief Content Officer.

Coperta Winklevoss NFT va fi licitată pe Nifty Gateway, platforma fiind achiziționată de către Cameron și Tyler Winklevoss în luna noiembrie 2019.

Prin intermediul holdingului Gemini Space Station (sub umbrela căruia se află și Gemini Exchange Crypto și Nifty Gateway), Winklevoss Capital – care are o valoare netă cumulată de 6 miliarde de dolari -, a investit în 25 startup-uri.

Imaginea de pe copertă a fost imortalizată de către fotograful Michael Prince, iar apoi a fost transformată într-o piesă dinamică de artă contemporană NFT de către artistul digital Yoshi Sodeoka.

Sodeoka este originar din Japonia, dar locuiește și lucrează în New York de mai bine de trei decenii, producând videoclipuri neo-psihedelice, GIf-uri și printuri pe care le-a expus de-a lungul timpului la Centre Pompidou, Tate Britain și Muzeul de Artă Modernă.

Creațiile sale se află în colecția permanentă a Muzeului de Artă Americană Whitney și a Muzeului de Artă Modernă din San Francisco.

În articol, Forbes scrie că „aceste companii aflate la început de drum pun bazele pentru ceea ce gemenii Winklevoss speră să fie o nouă lume virtuală pe care ei și alții o numesc„ metaversul ”, în care activele digitale precum arta, muzica, imobiliarele și chiar business-urile în general sunt create, cumpărate și vândute – și, cel mai important, sunt guvernate – de blockchain. ”

Această copertă va fi prima din cele cinci prezentate în ediția revistei Forbes 2021 Billionaires.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii