Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Imobiliare |
|

EXCLUSIV Investiție de peste 5 mil. euro într-un nou hotel de 4**** din județul Harghita, lângă pista de bob de vară Skigyimes

Hotelul aparține și va fi dezvoltat tot de proprietarul pistei de la Skigyimes și va fi finalizat în ultimul trimestru din 2022.
Skigyimes

Investiția de peste 5 milioane de euro, anunțată în exclusivitate pentru Forbes România, va fi finanțată printr-un proiect susținut de Fundația Pro Economica Alapítvány și va crea aproximativ 50 de noi locuri de muncă. La finalizare, hotelul va avea 31 de camere și un centru wellness.

Pista a fost inaugurată în anul 2018 și a fost construită de către firma Forestaron S.R.L., controlată de Bodor Emeric, potrivit datelor confidas.ro, în urma unei investiții de 1,5 milioane de euro.

În următorii ani, 11 hoteluri de 4 și 5 stele și facilități turistice suplimentare vor fi construite în județele Mureș, Harghita și Covasna printr-o finanțare susținută de Fundația Pro Economica Alapítvány. Aproape 500 de locuri noi de muncă vor fi create, iar capacitatea de cazare din regiune va fi suplimentata cu circa 700 de camere.

„Lucrările au început la scurt timp după alegerea proiectelor ce urmează a fi finanțate, iar lucrurile evoluează într-un ritm susținut, ceea ce ne bucură și ne dă încredere că totul se va desfășura conform planificării inițiale, atât nouă, cât și partenerilor strategici din regiune. În condițiile în care restricțiile impuse de pandemie încă își pun amprenta asupra multor afaceri din zonă, scopul nostru este să susținem turismul regional și, implicit, antreprenorii, să oferim un sprijin comunităților locale creându-le un climat economic prielnic dezvoltării prin păstrarea tradițiilor și valorilor care îi reprezintă”, a declarat Monika Kozma, Director Executiv Fundația Pro Economica, o organizație care are ca obiectiv principal îmbunătăţirea nivelului de trai al familiilor din România, dezvoltarea condiţiilor de viaţă economică, socială, culturală şi religioasă, bazată pe cercetări ştiinţifice şi tehnice.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii