FacebookTwitterLinkedIn

După un an 2019 care va rămâne multă vreme de acum înainte un reper pentru activitatea și cifra de afaceri generate de această industrie și după un 2020 complicat din prisma gestionării situației financiare din cauza lipsei activității, mulți jucători importanți au reluat procesul investițiilor majore cu scopul de a-și adapta business-ul la noua realitate.

„Am fost ca un boxer în corzi dar ne-am revenit din pumni și ducem meciul mai departe. Iar acum, obiectivul nostru este să fim prezenți în majoritatea orașelor importante ale României și să dezvoltăm mai multe proiecte în Capitală și în împrejurimi. Avem astăzi în țară două hoteluri ibis nou-nouțe, primul, la Timișoara, deschis în martie 2021, și, în câteva săptămâni, vom deschide încă unul în București, în zona Politehnica”, a punctat într-un interviu acordat Forbes România, Călin Ile, General Manager-ul ibis Timișoara City Center.

Potrivit acestuia, planurile brandului grupului Accor – ibis nu se opresc aici, reprezentanții hotelului au deja proiecte semnate în București, în Sibiu și se află în discuții avansate pentru proiecte și în alte orașe din țară, precum Brașov, Cluj, Oradea, Deva sau Iași.

„Ne dorim să fim prezenți și în Constanța unde am activat peste 15 ani și renumele construit în timp ar aduce avantaje imediate oricărui investitor. În egală măsură, căutăm parteneri și în orașe precum Craiova, Alba Iulia, Bacău sau Târgu Mureș”, a completat Călin Ile.

Referitor la accentul pus pe adaptabilitatea strategiei de business din perspectiva revenirii industriei post-COVID, în ultimele 15 luni, hotelurile ibis de pe piața locală se vor alinia noului plan strategic propus de grupul Accor la nivel global, bazat pe mai multe programe și produse cu rolul de a crea oportunități de business.

Printre acestea, Raluca Mihăescu, General Manager ibis Bucharest Politehnica (hotel ce va fi inaugurat în prima parte a lunii august 2021), enumeră: conceptul de întâlniri tip hibrid All Connect realizat în colaborare cu Microsoft Teams și soluția Digital Key – prin care clienții au posibilitatea de a accesa camera de hotel cu ajutorul unei aplicații descărcate pe telefonul mobil.

„Peste toate aceste soluții în mare parte bazate pe digitalizare, care este fară echivoc un trend al zilelor noastre, ibis are inclus în strategia de revenire a industriei post-Covid, un element care nu este o noutate pentru că exista și înainte de acesta nouă etapă în care ne aflăm, și anume personalizarea serviciilor. Astfel, să ne cunoaștem clienții și să le oferim acel “extra mile” în service-ul oferit, este un obiectiv al nostru, iar instruirea personalului începe și se finalizează cu acest țel”, a punctat la rândul său, pentru Forbes România, Raluca Mihăescu.

Practic, vorbim despre o etapă în care industria hotelieră traversează un proces complex de transformare, una accelerată de pandemie și de comportamentul semnificativ schimbat al turisului în această perioadă.

„Digitalizarea vă fi prezentă în toate etapele călătoriei unui turist și în toate instanțele operării unui hotel. Hotelurile vor trece în epoca sustenabilității. De la stadiul de construcție și până la operare, se va pune accent pe dimensiunea ecologică, durabilă, sustenabilă. Siguranța turistului va constitui prioritatea hotelierilor, indiferent că vorbim de igienă, siguranța alimentelor, securitatea medicală, sau protecția împotriva atentatelor sau a agresiunilor fizice”, subliniează Călin Ilie.

Iar, potrivit acestuia, una dintre marile provocări ale industriei în perioada următoare va fi găsirea echilibrului în ceea ce privește piața forței de muncă din turism, „unde în prezent se observă o atractivitate mai scăzută comparativ cu alte domenii precum IT sau alte sectoare la modă”, concluzionează Călin Ile.

În prezent brandul de hoteluri ibis este unul dintre cele mai puternice ale grupului Accor. Acesta deține un număr de peste 1.200 de hoteluri la nivel global.