FacebookTwitterLinkedIn

În prima jumătate a acestui an, Cinema City Internațional NV, subsidiară cu sediul în Olanda a I.T. International Theatres Ltd, a înregistrat venituri consolidate de 136,4 milioane de euro, cu 12,6% mai mult decât în perioada similiară din 2012, EBITDA consolidat de 29,1 milioane de euro (+20,2%) și profit net de 8,1 milioane de euro (+13.2%). Obiectul principal de activitate al companiei, înființată în 1929 în Israel,  este operarea de cinematografe de tip multiplex în mai mute țări: Polonia, Ungaria, Cehia, România, Slovacia și Israel.

Află mai multe despre expansiunea din România a Cinema City

”Cea mai mare parte a creșterii  noastre din prima jumătate a acestui an este generată de România. În același timp, prețurile biletelor în România și Bulgaria sunt un pic în urmă față de alte țări, ceea ce afectează rezultatele. Noi însă creștem piața, suntem aici pentru a rămâne”, declară, pentru ”Forbes România, Mooky Greidinger, CEO Cinema City International. ”O mare parte din bugetul nostru de investiții va merge spre România în următorii ani, deși mulți  dezvoltatori de malluri  (mutiplexurile Cinema City sunt deschise, de regulă, în malluri – n.red.)se luptă acum pentru a obține finanțare și sunt mai puține astfel de centre în dezvoltare față de acum doi-trei ani, dar simțim că lucrurile încep să se miște.”

Una dintre investițiile care va consolida prezența companiei în România este cinematograful 4DX, prezent deja la Budapesta și care urmează a fi inaugurat în curând la Sofia. ”Orizontul de timp în care vom aduce 4DX în România este de șase luni. Încă nu ne-am hotărât unde va fi, pentru că implică o serie de elemente noi:  tehnologie, o mai mare greutate a scaunelor, a structurii”, explică Mooky Greidinger.

Planurile companiei pentru zonele în care operează includ inaugurarea a 35 de noi multiplexuri (370 de ecrane), care să se adauge celor 100 deja existente(974 de ecrane). ”Vom deschide cele 35 de noi multiplexuri în toate zonele în care operăm, în principal în România, Israel și Polonia”, adaugă Mooky Greidinger.