FacebookTwitterLinkedIn

Spre deosebire de alte industrii, cea alimentară a fost foarte puțin afectată în perioada pandemiei. Și, pe fondul creșterii retailului din această perioadă, și industria alimentară a continuat să angajeze într-un ritm susținut, chiar dacă anumite sectoare (HoReCa) pentru care aceasta era furnizor au scăzut.

Astfel, primele 8 luni din 2021 plasează industria alimentară pe locul 3 în topul industriilor care au angajat cel mai mult în această perioadă, după retail și prestări servicii, arată statisticile platformei de recrutare online eJobs România oferite Forbes România.

„Ne aflăm, practic, la un nivel similar cu cel din 2019, cu 25.000 de joburi noi scoase la bătaie în această perioadă. Când vine vorba de interesul candidaților pentru acest sector, industria alimentară se află pe locul 6 în topul preferințelor acestora, cu aproape 620.000 de aplicări în primele 8 luni ale anului”, a punctat Bogdan Badea, CEO-ul eJobs România.

Dintr-un total de aproape 25.000 de joburi noi, cât a scos la bătaie industria alimentară în acest an în perioada ianuarie-august 2021, mai bine de 45% dintre oportunitățile de carieră deschise au fost în companii care activează în București.

Următoarele orașe care au recrutat cu motoarele turate la maximum în acest an în acest sector sunt Brașov, Constanța, Cluj-Napoca și Timișoara. În plus, 6,3% dintre joburile pe care industria alimentară le-a scos pe piața muncii în această perioadă au fost pentru străinătate.

„Am avut de 4 ori mai multe joburi full time decât sezoniere”, a adăugat pentru Forbes România, Bogdan Badea, care a precizat că și interesul candidaților pentru această industrie a fost la un nivel ridicat, ceea ce demonstrează faptul că pentru mulți dintre aceștia industria alimentară a rămas la fel de atractivă.

Conform datelor ejobs România, în acest moment, la nivel național dintr-un total de 32.495 de joburi, 4.015 se regăsesc în industria alimentară/agribusiness.