Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Afaceri |
|

EXCLUSIV: Cristina Timiș co-fondatoarea Grupului Cris-Tim estimează investiții de 3 milioane de euro în Casa Timiș

Noua linie de business a familiei Timiș, manageriată de co-fondatoarea Grupului Cris-Tim, Cristina Timiș, se află în plin proces de dezvoltare.
conac timis

În timp ce, în ultimul an, multe afaceri din acest sector au intrat în „lockdown”, cel puțin pe perioada stării de urgență, în „Casa Timiș”, activitățile au continuat axându-se pe proiecte de dezvoltare-amenajări de alei pavate în vii, a fost deschisă și o terasă de cununii și evenimente în cadrul parcului și s-a dat startul construirii viitorului resort care va cuprinde noi facilități exclusiviste de cazare- bungalow-uri de lux cu terasă și grădină proprie.

Potrivit Cristinei Timiș, planurile de business cu privire la dezvoltarea afacerii Casa Timiș nu au fost ajustate în urma schimbărilor survenite din cauza pandemiei de coronavirus, ba dimpotrivă, ele au mers „mai bine decât dacă s-ar fi aflat într-o perioadă plină de activitate”, activitatea operațională în sine a fost afectată doar pe perioada stării de urgență.

Așadar, pentru 2022, Cristina Timiș și-a propus să finalizeze proiectul de resort, concentrându-se, de asemenea pe tot ceea ce înseamnă peisagistica întregului domeniu, pavilionul de evenimente din parc, și ca prioritate are în vedere dezvoltarea cramei tehnologice – proiect demarat anul acesta.

„În calitate de producători de vin de peste 7 ani, ne dorim să avem în sfârșit crama noastră, iar anii de așteptare, ani în care nu am găsit un loc așa cum ne doream, iată că au meritat, astfel că în mai puțin de un an și jumătate, vom avea o cramă așa cum ne-o visam, la noi acasă pe domeniul Timiș”, a explicat pentru Forbes România, Cristina Timiș, care estimează o investiție de încă 3 milioane de euro în aceste proiecte.

Viitorul resort, programat să fie inaugurat în această toamnă, va mai cuprinde și un loc de joacă, un parc de agrement cu 3 lacuri – unul cu păstrăv, unul decorativ și unul de agrement, zone de meditație, de lectură, activități outdoor, pavilion de evenimente.

Cu o experiență de 30 de ani ca antreprenor, Cristina Timiș, soția antreprenorului Radu Timiș, a decis în august 2018 să investească în propria afacere: un conac denumit anterior Conacul Domniţei Ralu – realizând o reţea de infrastructură, atât în ceea ce priveşte asfaltarea unui drum către cramă, cât şi electrificare şi canalizare, dat fiind faptul că acestea nu existau în momentul achiziţionării clădirii.

„Din august 2018 , data preluării acestui conac și a 4 ha de vie, am investit 15 milioane de euro în construcții, infrastructură, dotări, obiecte de inventar, mijloace fixe, teren 140 de ha din care 70 plantații de vie, parcări, amenajări. Așa am ajuns ca în numai 3 ani să schimbăm geografia locului”, a punctat Cristina Timiș, proprietara Casei Timiș.

În prezent, domeniul familiei Timiș se întinde pe o suprafață de 140 de ha, din care 70 sunt cultivate cu viță de vie, restul terenurilor au fost curățate, înierbate, terasate, cultivate cu plantații de fructe de pădure, pepeni, o livadă cu mai multe soiurile de fructe, nuci, aluni, și urmează sere, deoarece, potrivit Cristinei Timiș, în  următorii ani, antreprenorii și-au propus să realizeze produse cu fructe și legume din producția proprie.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii