FacebookTwitterLinkedIn

Cordia România intenționează să demareze un nou proiect rezidențial de 700 apartamente, în zona Coralilor, partea de nord a Capitalei, destinat segmentelor mediu și mediu-superior, a anunțat Mauricio Mesa Gomez, Country Manager Cordia România și Spania și membru al Consiliului de Administrație Cordia în exclusivitate pentru Forbes România.

Momentan, dezvoltatorul imobiliar așteaptă deblocarea reglementărilor urbanistice.

“Concretizarea intenției noastre depinde în foarte mare măsură de deblocarea situației reglementărilor urbanistice, nu putem gândi un plan de dezvoltare fără să știm exact ce putem construi”, spune Mauricio Mesa Gomez.

Până atunci, Cordia se concentrează pe dezvoltarea fazei a doua a Parcului20 din zona Expoziției, compusă din 220 de apartamente și vândută deja în proporție de 20%. Lucrările de construcție la faza a doua au demarat în noiembrie 2020 și au ca termen de finalizare a doua jumătate a anului 2022. Compania Concelex, care a construit prima fază a Parcului20, este antreprenorul general și pentru a doua fază a proiectului.

Investiția totală în proiectul rezidențial Parcului20 este de 40 de milioane de euro și este destinat segmentului mediu-superior.

Pe lângă această investiție și planul de investiții de 120 de milioane de euro pentru dezvoltarea de proiecte rezidențiale pe cinci loturi de teren achiziționate în zona central-nordică a Bucureștiului, care vor genera dezvoltarea pe termen mediu a 2.000 de apartamente, Cordia România are alocat un buget de 40 de milioane de euro pentru achiziția de terenuri în București. Astfel, bugetul total Cordia România alocat pe termen mediu ajunge la nivelul de 200 de milioane de euro.

Investițiile pentru expansiunea pe piața imobiliară din România vor fi parțial finanțate utilizând un procent din fondurile obținute din emisiunea de obligațiuni din cadrul Sistemului de Finanțare a Obligațiunilor pentru Creștere al Băncii Naționale a Ungariei. Cordia a emis în noiembrie 2019 obligațiuni în valoare de 135 milioane de euro pe 7 ani și în septembrie 2020 obligațiuni de 105 milioane EUR pe 10 ani pentru a-și finanța expansiunea internațională.

Cordia controlează și Polnord, o companie de dezvoltare rezidențială. În plus, Cordia a achiziționat o participație de 20% din Argo Properties NV, o companie olandeză activă în domeniul închirierilor rezidențiale și al regenerării urbane pe scară largă în Germania și compania Blackswan Property din Marea Britanie, un dezvoltator specializat în domeniul închirierilor private (Private Rental Sector) din Birmingham. Aceste achiziții au crescut portofoliul Cordia de terenuri destinate dezvoltării rezidențiale. Pe aceste terenuri pot fi dezvoltate peste 14.000 de apartamente.