FacebookTwitterLinkedIn

Autonom Services este o societate română pe acțiuni ce oferă servicii de leasing operațional, de închiriere pe termen scurt, management al flotelor, ca și închirieri de echipamente.

Pentru anul în curs, Dan Ștefan a declarat în exclusivitate pentru Forbes România că estimează investiții de circa 50 de milioane de euro în dezvoltarea afacerii. Mai exact, banii vor fi utilizați pentru achiziția de asset-uri, retehnologizarea companiei, digitalizare și investiție în oameni.

“Acesta este necesarul nostru estimativ de finanțări noi într-un an calendaristic (precum 2021), pentru finanțarea curentă a activității. Anul trecut am investit un pic mai puțin, pentru că activitatea de rent a scăzut puternic și am luat doar 30% din intențiile de investiție, dar restul da, s-a făcut conform planului”, a declarat Dan Ștefan, co-fondatorul Autonom Services, pentru Forbes România. 

În 2020, Autonom Services SA, a reușit să-și crească veniturile operaționale consolidate cu 10% față de 2019 la 327 milioane lei. Profitul net al companiei a ajuns la 7,2 milioane de lei la finalul anului precedent.

Reamintim că, recent compania a anunțat că a finalizat procesul de fuziune cu BT Operational Leasing, după mai bine de doi ani și jumătate de la preluare.

Potrivit anumitor surse din piață, valoarea tranzacției se ridică la circa 40 de milioane de euro cu tot cu datorii, fiind parțial finanțată de o bancă locală. Aceasta este și cea mai mare achiziție făcută de Autonom Services.

Autonom Services are listate pe Piața Principală a BVB obligațiuni corporative în valoare de 20 de milioane de euro din 2019.